UČENICI OŠ “POLICA” ZABLISTALI U PREDSTAVI “PRIJATELJI SU KAO ZVEZDE”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pozorišna predstava “Prijatelji su kao zvezde” govori o vršnjačkom nasilju i ima za cilj da pokaže da, iako se djeca ponekad međusubno ne razumiju i potcjenjuju sve mogu riješiti na lijep način, kazala je Milica Kukalj Miketić mentorka učenika OŠ “Polica”, koji su izveli ovu predstavu na sceni Centra za kulturu.

“Danas smo prvi put izveli ovu predstavu, za koju smo se pripremali 20 dana. Djeca i ja smo imali sreću da nam je ovaj tekst bio veoma zanimljiv i interesantan, pa smo uživali pripremajući se za nastup. Djeca su bila puna elena i volje i za njih slobodno mogu reći da su mali, a u stvari veliki glumci”, istakla je ona.

Kukalj – Miketić smatra da je IV Smotra dramskog amaterskog stvaralaštva za djecu i mlade “Pozorišne čarolije” dobra prilika za seoske škole, jer pozitivno utiče na profesore i učenike, daje drugačiji smisao sceni i Domu kulture.

“Predstava je urađena prema tekstu Irene Zlatković, ali smo ga malo adaptirali pa smo uspjeli da postavimo scenu sa pravim kučetom, a ne sa igračkom kako je to ranije realizovano. Nije mi išlo to da koristimo rekvizit uz ovu djecu koja su svojom energijom ukrasila binu i predstavu. Na moje zadovoljstvo roditelji mališana su izašli u susret i našli mi jedno simpatično kuče, što je bilo zanimljivo svoj publici”, dodala je ova entuzijastična učiteljica.

U pozorišnoj izvedbi učestvovali su učenici četvrtog i petog razreda, a jedna od akterki Andrea Ščekić nije krila sreću što su ovu predstavu danas izveli bolje nego što su to radili tokom priprema u školi. 

“Nije nam bilo teško da se pripremimo za ovu predstavu, jer je tekst bio veoma lak. Ovo iskustvo mi mnogo znači. Kroz predstavu smo publici uputili poruku da sva djeca griješe i da pored toga moramo podržavati jedni druge. Očekujemo nagradu jer smo se dosta spremali i trudili, a ako je ne dobijemo biću ponosna na svoje drugare i učiteljicu, jer je najvažnije učestvovati, a ne pobijediti”, naglasila je Andrea.

Pored ove predstave, drugog dana Smotre nastupili su i učenici OŠ “Donja Ržanica” sa predstavom “Moderna bajka”, a današnji program, u 14 časova, zatvoriće predstava “Znaš li ti ko je moj tata” učenika OŠ “Radomir Mitrović”.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

PROČITAJTE JOŠ:

Share.

About Author

Leave A Reply