BERANE: POLUMATURANTI I MATURANTI U KLUPAMA, OSTALI UČENICI OSTAJU NA ONLINE NASTAVI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje redovno će raditi naredne sedmice, od 12. do 16. aprila, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“U ostalim opštinama u Crnoj Gori (Danilovgrad, Mojkovac, Podgorica, Šavnik, Pljevlja, Andrijevica, Kolašin, Nikšić i Berane) javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole i četvrtog razreda gimnazije i stručnih škola, koji će u svim opštinama nastavu pohađati u školi”, saopšteno je.

Ovakva odluka je donijeta, kako se ističe, u cilju dodatne podrške polumaturantima i maturantima, uzimajući u obzir da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obaviti 13, 14. i 15. aprila 2021. godine, dok će se polaganje stučnih i maturskih ispita obaviti od 24. aprila do 9. juna 2021. godine.  

“Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije”, saopšteno je.

Odluka je donesena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

“O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, kazali su iz Ministarstva.

Share.

About Author

1 Comment

  1. Pingback: MJERE ZA BERANE NIJESU UBLAŽENE | Grad koji volim

Leave A Reply