ŠĆEKIĆ: MAKSIMALNO SE PRIDRŽAVATI SVIH MJERA ZA SUZBIJANJE ŠIRENJA VIRUSA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, sa četvrte sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, poručio je da je u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela posebno važno da stare osobe i hronični bolesnici ne napuštaju svoje kuće, odnosno da se maksimalno suzdrže i bez velike potrebe ne izlažu riziku izlaska i nepotrebnim i rizičnim socijalnim kontaktima.

On je apelovao i na sve ostale građane Berana da se maksimalno pridržavaju preporuka o potrebi samoizolacije zbog opasnosti prenošenja zaraze novog korona virusa i situacije na nivou države koja iz dana u dan postaje sve ozbiljnija.

Gradonačelnik Šćekić upoznao je članove tima, na čijem je čelu, sa novim mjerama i preduzimanjem aktivnosti na nivou naše opštine s ciljem suzbijanja širenja korona virusa.

Na sajtu Opštine Berane navedeno je, da su na ovom sastanku, službenici Centra bezbjednosti Berane informisali Opštinski tim sa novim mjerama zabrane međugradskog prevoza, a građanima koji zbog poslova putuju između susjednih gradova dali uputstvo da kod sebe moraju imati potvrdu poslodavca o neophodnosti rada i putovanja.

Foto: Opština Berane

Istaknuto je da je akcija dezinfekcije gradskih ulica nastavljena, dok će novi aparat za dezinfekciju biti u upotrebi kada stigne odgovarajuće dezinfikaciono sredstvo.

Dodato je da se aktivnosti Komunalnog preduzeća i Vodovoda sprovode pojačanim intenzitetom i bez problema, kao i da Opštinski tim budno prati razvoj situacije i u saradnji sa svim drugim nadležnim državnim tijelima obavještavaće građane o svim bitnim detaljima i stvarima koje su od važnosti za funkcionisanje lokalne zajednice.

Share.

About Author

Leave A Reply