ШЋЕКИЋ: МАКСИМАЛНО СЕ ПРИДРЖАВАТИ СВИХ МЈЕРА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА ВИРУСА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, са четврте сједнице Општинског тима за заштиту и спашавање, поручио је да је у складу са препорукама Националног координационог тијела посебно важно да старе особе и хронични болесници не напуштају своје куће, односно да се максимално суздрже и без велике потребе не излажу ризику изласка и непотребним и ризичним социјалним контактима.

Он је апеловао и на све остале грађане Берана да се максимално придржавају препорука о потреби самоизолације због опасности преношења заразе новог корона вируса и ситуације на нивоу државе која из дана у дан постаје све озбиљнија.

Градоначелник Шћекић упознао је чланове тима, на чијем је челу, са новим мјерама и предузимањем активности на нивоу наше општине с циљем сузбијања ширења корона вируса.

На сајту Општине Беране наведено је, да су на овом састанку, службеници Центра безбједности Беране информисали Општински тим са новим мјерама забране међуградског превоза, а грађанима који због послова путују између сусједних градова дали упутство да код себе морају имати потврду послодавца о неопходности рада и путовања.

Фото: Општина Беране

Истакнуто је да је акција дезинфекције градских улица настављена, док ће нови апарат за дезинфекцију бити у употреби када стигне одговарајуће дезинфикационо средство.

Додато је да се активности Комуналног предузећа и Водовода спроводе појачаним интензитетом и без проблема, као и да Општински тим будно прати развој ситуације и у сарадњи са свим другим надлежним државним тијелима обавјештаваће грађане о свим битним детаљима и стварима које су од важности за функционисање локалне заједнице.

Share.

About Author

Leave A Reply