ZAVRŠETAK RADOVA NA STOČNOJ PIJACI DO KRAJA MJESECA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Radovi na stočonoj pijaci u naselju Talum, kako je planirano, trebalo bi da budu završeni do kraja mjeseca. Na taj način naš grad biće bogatiji za jedan izuzetno važan i funkcionalan infrastrukturni objekat. Kako je predviđeno, stočnom pijacom će gazdovati Komunalno preduzeće i promet stoke odvijaće se po svim standardima kakve takvi prostori i zaslužuju.

Prema riječima koordinatora projekta stočne pijace Milutina Mićovića, Opština je još tokom 2014. i 2015. godine krenula sa realizacijom prve faze i uređenjem stočne pijace. Zašta je uložila oko 70.000 eura.

“Kako je taj projekat zahtijevao znatno veća finansijska sredstva, od prošle godine posao izgradnje stočne pijace je preuzela Direkcija javnih radova, koja je raspisala tender i izabrala izvođača radova firmu “Civil inženjering” iz Podgorice. Pijaca će biti uređena sa svim pratećim sadržajima, odnosno imaće dvije vage, dvije utovarno – istovarne rampe, boksove za sitnu i krupnu stoku, zeleni pojas, veterinarsku ambulantu, parking prostor i drugo. Dakle, buduća stočna pijaca će biti u potpunosti funkcionalna. Obzirom na intezitet radova ovih dana, vjerujem da će izvođač ispoštovati rok za završetak do kraja mjeseca”, naglasio je Mićović.

On je još istakao da će Opština svakako raditi još i na rješavanju putnih prilaza prema stočnoj pijaci kako bi na najbolji način olakšali ovdašnjim stočarima da nesmetano obave promet stoke.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply