STOČNA PIJACA: ČEKA SE SAMO TEHNIČKI PRIJEM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iz lokalne uprave su potvrdili da su radovi na izgradnji moderne stočne pijace u Beranama privedeni kraju. Kazali su da će ubrzo biti izvršen tehnički prijem radova, nakon čega će se stočna pijaca dati na upravljanje Komunalnom preduzeću.

“Tačno je da se zbog otežavajućih okolnosti i dodatnih troškova dinamika radova nije odvijala po utvrđenom planu. No, nakon prevazilaženja određenih problema, radovi su završeni i uskoro treba da se obavi tehnički prijem. Tako očekujemo da se ubrzo izvrši i zvanično otvaranje stočne pijace kojom će gazdovati Komunalno preduzeće”, naveli su iz lokalne uprave.

Ustvrdili su da će nova pijaca, sa svim potrebnim sadržajima, omogućiti nesmetanu prodaju stoke.

“Dosadašnje stočno pazarište bilo je potpuno neuređeno i nije davalo mogućnost za adekvatnu prodaje stoke. Zato se, radi unapređivanja konkurentnosti u oblasti poljoprivrede, kroz modernizaciju infrastrukture, krenulo sa izgradnjom nove pijace. Urađeno je to sa ciljem jačanja stočarske proizvodnje i proizvodnje zdrave hrane u čitavom regionu. Tako je Berane kao regionalni centar dobilo uređen i opremljen prostor za kupoprodaju stoke, sa svim potrebnim sadžajima, od modernih bokesva i parkinga do vage za mjerenje stoke i drugog neophodnog mobilijara”, istakli su iz lokalne uprave.

Izvor: Dan

Share.

About Author

Leave A Reply