USVOJEN BUDŽET ZA NAREDNU GODINU, UMANJEN ZA 2018.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Budžet Opštine Berane umanjen je na sjednici lokalnog parlamenta za tri miliona eura, u odnosu na početak godine, kada je planiran na dvanaest miliona.

Osim rebalansa budžeta, na jučerašnjoj sjednici je usvojen budžet za 2019. godinu koji će iznositi 13,5 miliona od kojih će kreditno 3,2 miliona biti izdvojeno kao učešće Opštine Berane za veliki projekat izgradnje kolektora.

Opozicioni odbornici iz redova DPS, SD i BS nijesu podržali ni jednu ni drugu odluku, ocjenjujući da i rebalans za prošlu i plan budžeta za narednu godinu nijesu realni i da su potrošačkog karaktera.

Iz aktuelne vlasti koju čine koalicija Zdravo Berane (SNP, DF) i Demokrate smatraju da upravo umanjenje budžeta govori da se radi odgovorno i transparentno i da se vodi račununa o svakom euru iz opštinske kase.

Oni su podsjetili i da je budžet Opštine Berane, uprkos brojnim naslijeđenim problemima i dugovanjima, duplo veći nego što je bio u periodu kada je Beranama vladala DPS, što znači da se povećao priliv sredstava po raznim osnovama.

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine u ovoj godini, pored niza značajnih odluka, donešena je i odluka o proglašenju predsjednika Fudbalskog saveza CG Dejana Savićevića i sekretara tog saveza Momira Đurđevca za počasne građane Berana, kako je obrazloženo, u znak zahvalnosti za odvajanje sredstava za unapređenje fudbalske infrastrukture u ovom gradu i popularizacije fudbala.

Share.

About Author

Leave A Reply