U PRODAJI MONOGRAFIJA “LITIJE – NE DAMO SVETINJE”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Monografija “Litije – Ne damo svetinje“, u izdanju kompanije “Novosti”, izašla je iz štampe i već se nalazi u prodaji.

Večernje Novosti su, podsjećaju iz tog dnevnog lista, od prvog dana, od prije šest mjeseci posvećeno pratile sva dešavanja od donošenja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

“Kulminacija otpora, ponosa, časti, dostojanstva, odanosti vjeri i svojoj Crkvi, bile su Litije. Svako novo okupljanje vjerujućeg naroda širom Crne Gore bilo je odlučnije od prethodnog, masovnije, srčanije, tvrđe u vjeri, nepokolebljivo u zavjetu izrečenom u tri riječi – NE DAMO SVETINJE”, ističu iz najtiražnijeg dnevnog lista u Srbiji.

Naglašavaju da su novinari, reporteri, fotoreporteri bilježili istoriju i da su Večernje Novosti “odlučile da objave svjedočanstvo, monografiju koja obuhvata litije širom Crne Gore, sve njene junake, svih generacija, kao zavjet časti i vjeri koja ne da da se osramote preci i iznevjere potomci”.

“Monografija o Litijama, NE DAMO SVETINJE, među koricama sačuvaće i za savremenike i za nove generacije priču u riječima i izuzetnim fotografijama, koja će se, u svakom domu, čuvati kao vrijedna ikona”, zaključio je izdavač.

Share.

About Author

Leave A Reply