TEKU PRIPREME ZA 63. PRVENSTVO BALKANA U KROSU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šezdeset treće prvenstvo Balkana u krosu koje će, 9. novembra, biti održano u Beranama, najveća je sportska manifestacija koja se organizuje u Crnoj Gori.

Na prvenstvu će učestvovati oko 20 članica Balkanske federacije – Albanija, Azerbejdžan, Armenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Gruzija, Grčka, Izrael, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, San Marino, Slovenija, Srbija, Turska i Ukrajina.

U susret ovom sportskom događaju danas je održana sjednica Organizacionog odbora (OO) kojoj su prisustvovali predsjednik Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) Gojko Banjević, sekretar ASCG Milan Madžgalj, kojom je predsjedavao predsjednik OO – predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić. Za direktora takmičenja određen je savjetnik predsjednika opštine Zoran Jojić.

Prvi čovjek Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) Gojko Banjević, istakao je da ova manifestacija ima veliki značaj za Berane i Crnu Goru, ne samo za razvoj sporta, već i šire.

„Balkanska atletska federacija više se ne sastoji od sedam ili osam država članica. Sa pridruženim državama broji 20 članica, a ove godine taj broj je veći za jednu novu. Tako će se, u novembru, pola atletske Evrope okupiti u Beranama, što ovu manifestaciju čini velikom i za čiju organizaciju je potrebno uložiti veliki trud i rad“, kazao je Banjević.

Sekretar ASCG Milan Madžgalj, rekao je da će takmičenje, u šest disciplina, biti organizovano za mlađe juniore/ke, mlađe seniore/ke i seniore/ke.

„Očekujemo učesnike iz 20 država, a precizne podatke ćemo imati za desetak dana kada stignu preliminarne prijave. Trebalo bi da bude od 250 do 400 učesnika, što je za atletiku i sportske manifestacije impozantan broj. Ovo takmičenje se održava na završetku atletske sezone i u Berane će doći najbolji balkanski trkači. Pored njih, biće ugošćeni i zvaničnici iz Evropske – balkanske atletske federacije, predstavnici atletskih saveza i veliki broj novinara“, istakao je on.

Madžgalj je dodao da je na čelu Organizacionog odbora predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, koji je danas izabran i da će kompletne opštinske službe, strukture, sekretarijati i javna preduzeća biti uključeni u organizaciju.

„Iz ASCG pružićemo svu stručnu i tehničku pomoć, a glavni posao i teret organizacije pada na Opštinu Berane, za koju smatramo da će se pokazati u najboljem svijetlu i da će na najbolji način predstaviti svoj grad i cijelu Crnu Goru. Takmičenje će biti održano na Aerodromu, koji će specijalno biti pripremljen za ovu priliku“, najavio je on.

Direktor Prvenstva Balkana, Zoran Jojić, kazao je da ovaj događaj ima sportski, turistički i privredni značaj i da je kompletno rukovodstvo lokalne uprave i opštinskih preduzeća maksimalno angažovano i spremno za sve izazove, koje donosi organizacija jedne ovako velike sportske manifestacije.

„U organizaciju smo uključili državu, grad i sve lokalne filme, Bolnicu, MUP i svako od njih će dati svoj doprinos. Sama pomisao da dolaze predstavnici 20 država podiže naš stepen priravnosti na jedan mnogo visok nivo. Samo takmičenje zahtijeva veliku ozbiljnost i uradićemo sve da organizacija bude na vrhunskom nivou. Da li možemo da se takmičimo sa nekim velikim državama koje imaju mnogo bolje uslove ne znam, ali sugurno ćemo dati maksimum da se gosti osjećaju zadovoljno, da im budemo na usluzi i da iz našeg grada odu sa željom da se ponovo vrate“, istakao je Jojić.  

Foto: 61. Prvenstvo Crne Gore u krosu / arhiva

Generalna proba za ovo takmičenje bilo je 61. Prvenstvo države u krosu koje je, u martu, održano na beranskom Aerodromu, a na kojem je učestvovalo oko 150 takmičara.

Andrija Turčinović / Snežana Milić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply