SPECIJALIZOVANA MAŠINA ZA ČISTIJI GRAD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komunalno preduzeće Berane je, u cilju unaprjeđenja i veće efikasnosti rada na održavanju čistoće ulica, trotoara, platoa, trgova i drugih javnih površina, od sopstvenih sredstava finansiralo nabavku višefunkcionalne mašine.

“Ova specijalizovana mašina posjeduje hidrauličnu instalaciju koja omogućava, pored hidrostatičkog pogona na sva četiri točka, pogon velikog broja dodatnih priključaka za radove u svim sezonama. Zbog nedostatka sredstava, Komunalno Berane nije bilo u mogućnosti da uz mašinu nabavi i sve dostupne priključke, tako da su nabavljeni oni koji su trenutno najpotrebniji i najznačajniji za održavanje čistoće grada u ljetnjem i zimskom periodu”, saopštili su iz Komunalnog preduzeća.

U narednom periodu, kako dodaju, ovo preduzeće će u skladu sa mogućnostima nabaviti preostali dio dodatnih priključaka, kako bi mogućnosti ove specijalizovane mašine bile maksimalno iskorištene.

“Tokom ljetnjih mjeseci koristiće se za čišćenje i usisavanje prašine, a u zimskom periodu za čišćenje snijega sa ulica, trotoara, trgova, pješačkih staza i drugih javnih površina”, pojasnili su iz beranskog Komunalnog.

Poručili su da nastavljaju da održavaju grad čistim i, uz nabavku savremene mehanizacije, stvaraju uslove za prijatniji život i rad u Beranama.

Share.

About Author

Leave A Reply