RUKOMETAŠI IGRAJU ZA NIKOLINU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Humanitarna utakmica za osmogodišnju djevojčicu Nikolinu Baltić iz Mojkovca, koja boluje od tumora kostiju, između Rukometnih klubova “Ivangrad” i “Berane”, biće odigrana sjutra u 16 časova, u Novoj hali sportova.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje su u Beranama pokrenuli članovi Karavana sreće, grupe koju čini 150 srednjoškolca i studenata iz cijele Crne Gore, okupljene kroz program „Poslovni izazov“ Studentskog biznis centra Univerziteta Donja Gorica, za pomoć oboljeloj djevojčici iz Mojkovca.

Nađa Joksimović, članica Karavana sreće, kazala je da su na ideju da organizuju rukometnu utakmicu došli sasvim slučajno, kroz razgovor sa drugarima iz škole, koji su čuli da ova grupa pokušava da sakupi određena sredstva kroz razne vrste aktivizma, a ne samo SMS porukama.

“Hoćemo da pokažemo da su sportisti veliki humanisti i veliki ljudi. Predstavnici RK “Ivangrad” Đorđe Folić i RK “Berane” Darko Ralević, su izrazili želju da pomognu i zamole članove svog tima da odigraju ovu humanitarnu utakmicu, kako bi pomogni maloj Nikolini. Saigrači su se sa zadovoljstvom odazvali ovom pozivu, a posebno njihovi treneri Milan Novović i Vesko Raketić”, naglasila je Joksimović.

Ona je dodala da je ponosna na svoj grad i sugrađane koji su im nesebično pomogli i podržali ih u ovoj humanitarnoj akciji.

“Prije svega, željeli bismo da se zahvalimo članovima ova dva kluba, kao i njihovim trenerima. Zahvalnost dugujemo i Sportskom centru na čelu sa direktorom Goranom Zonjićem koji nas je podržao u ovoj akciji. Realizaciji ove humanitarne utakmice doprinio je i profesor hemije Radoš Raičević, bez čije podrške, sigurna sam, ništa ne bi bilo ovako kako jeste”, kazala je ova srednjoškolka.

Na utakmici će, kako Nađa kaže, za Nikolinu igrati i Plesni klub “Duga koji vodi koreografkinja Nina Rmuš.

“I članovi navijačke grupe Streetboys planiraju da prisustvuju utakmici čime će dati svoj doprinos ovoj humanoj akciji. Očekujemo veliki odziv građana Berana koji su do sada pokazali da su spremni da pruže pomoć i vjerujem da će doći u velikom broju. Cijena ulaznice je simbolična, jedan euro ali je svaki euro za Nikolinu važan”, zaključila je Joksimović.

Grupa “Karavan sreće” je u našem gradu, krajem prethodnog mjeseca, organizovala žurku za Nikolinu na kojoj je prikupljeno preko 400 eura, a takođe su u 42 ugostiteljska objekta i SMŠ “Dr Branko Zogović” postavljene kutije za doniranje novca.

U planu je održavanje još događaja kako bi se za osmogodišnju Nikolinu Baltić iz Mojkovca prikupila potrebna sredstva za nastavak liječenja u inostranstvu.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply