GRADSKI RUKOMETNI DERBI ZA NIKOLINU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na humanitarnoj utakmici, između rukometnih klubova “Ivangrad” i “Berane”, koja je organizovana kako bi pomogli liječenju osmogodišnje Mojkovčanke Nikoline Baltić koja boluje od tumora kostiju, prikupljena su značajna sredstva.

Utakmica, u kojoj je rezultat bio u drugom planu, završena je pobjedom Ivangrada sa 32:18, a na poluvremenu je rezultat bio 18:8.

Ovu humanitarnu akciju pokrenula je grupa “Karavan sreće”, koja je organizovala i ovu rukometnu utakmicu.

Nađa Joksimović, jedna od članica grupe “Karavan sreće”, kazala je da je zadovoljna velikom posjetom i da je ponosna na svoj grad, ali i sugrađane koji su pokazali spremnost da pomognu.

“Na utakmici smo sakupili oko 450 eura i želim da se zahvalim svima koji su prisustvovali i samim tim dali svoj doprinos i podržali humanitarnu akciju. U Beranama smo organizovali nekoliko aktivnosti što se tiče prikupljanja sredstava za Nikolinino liječenje. Napominjem da smo postavili kutije za prikupljanje donacija u 42 lokala, kao i u Srednjoj medicinskoj školi “Dr Branko Zogović”. Do sada je sakupljeno oko 1500 eura, ne računajući utakmicu“, ponosno je istakla Nađa.

Joksimović je naglasila da je ova akcija na državnom nivou podržana od velikog broja ljudi. “Karavan sreće” ima aktiviste u svakom gradu i nedavno su mu se pridružili mladi sa Žabljaka, tako da broji preko 200 članova.

“Prošle nedjelje je organizovana i žurka u Pab-u „Tag“, a večeras će, sa početkom u 9 časova, biti organizovano druženje u “Mystic” baru gdje će nastupiti bend “Perspektiva”. Ulaz će se naplaćivati po principu daj koliko daš i nadamo se da će posjećenost biti velika”, kazala je Nađa.

Ona ističe da “Karavan sreće” podržava sve akcije humanitarnog tipa i da će ubrzo organizovati još jednu za prikupljanje sredstava za liječenje našeg sugrađanina Brana Kikovića.

“Pozivam sve ljude dobre volje da se što više uključuju u akcije ovog tipa, jer biti human ne određuju godine, već čovjekova spremnost da pomogne, što pokazuju mladi Crne Gore”, naglasila je Joksimović.

Spremnost da pomognu u prikupljanju novca za Nikolinu pokazali su rukometaši ova dva kluba pružajući borbenu i kvalitetnu igru. Na poluvremenu utakmice nastupio je Plesni klub “Duga” sa koreografijom “Work”.

Humanost su pokazali i članovi navijačke gupe “Street boys” koji su utakmicu ispratili sa tribina, a iako to nije praksa kartu za ovu utakmicu su kupili svi oni.

Šćekić: Rukometaši uvijek spremni da pomognu

Predsjednik Upravnog odbora RK “Ivangrad” Predrag Šćekić kazao je, nakon utakmice, da se Berane još jednom prikazalo kao grad humanosti i da su rukometaši veliki humanisti i sportisti, što se vidjelo i na terenu.

“Drago mi je da smo bili od pomoći i ovo nije prvi put da igramo utakmicu ovakvog karaktera. Nećemo stati na ovome, ako bude u pitanju neka nova humanitarna utakmica tu smo da pomognemo”, istakao je on.

Šćekić je izrazio spremnost da se uključe u humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći našem sugrađaninu Branu Kikoviću, kojem je potrebna transplatacija bubrega.

“Čekamo inicijativu ili ćemo je mi pokrenuti. Vidjećemo sa našim komšijama – Komovima da organizujemo revijalni meč, a možemo uključiti tri ekipe. Upoznat sam da je već održan koncert za ovog mladića i mi ćemo rado pomoći”, rekao je on.

RK “Ivangrad” i RK ” Berane” jedina su dva muška rukometna kluba u gradu, a ova utakmica je prva, ne računajući prijateljske i trening mečeve, u kojoj su se sastala ova dva rivala.

“Nadam se da ćemo iskoristiti naš i potencijal Berana da se to skupi u jedan  singularitet, da zajedno djelujemo na crnogorskoj rukometnoj sceni”, zaključio je Šćekić.

RK “Ivangrad” se u ovoj sezoni takmiči u Prvoj, a “Berane” u Drugoj rukometnoj ligi Crne Gore.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply