RADIO BERANE PRISTUPIO SINDIKATU MEDIJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zaposleni u Lokalnom javnom emiteru Radio Berane osnovali su sindikalnu organizaciju i pristupili Sindikatu medija Crne Gore i Uniji slobodnih sindikata Crne Gore.

“Krajem godine zaposleni u Radiju Berane, na zboru radnika, donijeli su odluku da osnuju sindikalnu organizaciju. Većina zaposlenih pristupila je sindikatu, što je jako važno jer nam omogućava da na organizovan način borimo se za svoja prava”, kazala je predsjednica Sindikalne organizacije Radija Berane Svetlana Marsenić.

Na 20. sjednici  Glavnog odbora Sindikata medija, koja je održana juče, u Podgorici, verifikovano je pristupanje Sindikatu.

“Izuzetno nam je drago što su kolege i koleginice iz lokalnih javnih emitera u Sindikatu medija Crne Gore i Uniji slobodnih sindikata Crne Gore prepoznali organizacije koje im mogu pomoći u njihovom radu i nadamo se da ćemo opravdati njihovo povjerenje”, saopštili su iz Sindikata.

Sindikat medija Crne Gore ima oko 600 članova, što predstavlja polovinu zaposlenih u medijskom sektoru.

“Jasno je da samo zajedno i solidarno možemo mjenjati uslove rada nabolje i sa 11 sindikalnih organizacija, koliko sada okuplja Sindikat medija, na dobro smo putu da u tome i uspijemo”, zaključuju u saopštenju.

Share.

About Author

Leave A Reply