PROMOCIJA BERANSKIH SREDNJIH STRUČNIH ŠKOLA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Promocija beranskih srednjih stručnih škola pod sloganom „Stručno je ključno, zaposli se, zaradi i sebe izgradi” održana je danas na platou ispred Srednje stručne škole „Vukadin Vukadinović“.

Svoje obrazovne profile predstavili su Srednja stručna škola- Berane, Srednja stručna škola ”Vukadin Vukadinović” i Srednja medicinska škola “Dr Branko Zogović”.

Direktor direktorata za srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Veljko Tomić kazao je da izbor profesije važan i da se na stručnom obrazovanju gradi, kao i da ono nudi velike mogućnosti.

“Promovišemo stručno obrazovanje na način da predočimo kakve mogućnosti stručno obrazovanje nudi i kakvo stručno obrazovanje gradimo da bi na osnovu tih saznanja i sopstvenih afiniteta stručno obrazovanje postalo vaš prvi izbor , a ne rezervna opcija”, poručio je Tomić budućim srednjoškolcima.

Direktor Centra za stručno obrazovanje, Duško Rajković istakao je da je ovaj centar stvorio široku lepezu i Beranci imaju sreću da na prostoru Crne Gore, izuzimajući Podgoricu, imaju najširu lepezu obrazovnih programa u stručnom obrazovanju.

“Stručno obrazovanje kroz kampanju “Stručno je ključno” je nešto što živi i sa čim se možemo ponositi. Iz godine u godinu upisujemo mnogo više učenika u stručne škole i obezbijedili smo uslove za mnogo više praktične nastave jer ona je uslov  uspjeha i budućnosti učenika”, kazao je Rajković i podsjetio da je budućim srednjoškolcima na raspolaganju više od 100 stručnih obrazovnih profila.

Direktor SSŠ “Vukadin Vukadinović” Vujica Popović kazao je da tu školu pohađa oko 350 učenika raspoređenih u devet odjeljenja. U školi je zastupljeno pet sektora obrazovanja sa devet obrazovnih programa – šumarstvo i obrada drveta, pravo i administracija, turizam i ugostiteljstvo, mašinstvo i obrada metala i saobraćaj.

“Ove školske godine predviđene su i stipendije za deficitarna zanimanja kao dodatni podstrek učenicima. U srednjim stručnim školama imate od koga i gdje naučiti puno novog i biti uspješni u budućem zanimanju”, kazao je Popović.

Organizator promocije srednjeg stručnog obrazovanja je Ministarstvo prosvjete.

Share.

About Author

Leave A Reply