Predstavljen program Beranskog kulturnog ljeta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tradicionalna manifestacija „Beransko kulturno ljeto 2021.“ ove godine počinje 3. jula izložbom slika akademskog slikara Rada Vujačića, a završava se 10. avgusta pozorišnom predstavom „Zaboravljene“ u produkciji Beo arta i Jugo scene iz Beograda.

To je saopšteno na konferenciji za medije, na kojoj je predstavljen kompletan program ove manifestacije, koji je kako su organizatori kazali raznovrstan i namijenjen je svim starosnim grupama, a sve sa ciljem da se sugrađanima i gostima sa strane učini ljepše i sadržajnije ljeto u Beranama.

U organizaciji Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO, 23. jula na Njegoševom trgu, biće održana poetsko – muzička i likovna manifestacija „Ladica đinđuva po trgu prosuta“, kao i pozorišna predstava „Zaboravljeni“ koja će biti izvedena 10. avgusta na sceni Centra za kulturu.

JU Centar za kulturu organizator je dvije gostujuće pozorišne predstave: predstava „D PIG“ Narodnog pozorišta iz Užica,koja će na repertoaru biti je na repertoaru 5. jula, dok će 19. jula gostovati Jugo arta iz Beograda sa pozorišnom predstavom „Ja (o) meni“. Planiran je i koncert klasične muzike pod nazivom „Koncert kamernog dua Krivokapić – Martinović“.

Prije nekoliko dana štampan je zbornik „Mojkovačka bitka – Sto godina kasnije“, u izdanju Centra za kulturu i Eparhije budimljansko – nikšićke. Zbornik sadrži radove sa okruglog stola, održanog 2015. godine u Spomen kući Vojvode Gavra Vukovića. Promocija zbornika održaće se

15. jula biće održana promocija zbornika „Mojkovačka bitka – Sto godina kasnije“, koji su izdali Centar za kulturu i Eparhija budimljansko – nikšićka.

Jubilarna X Međunarodna umjetnička kolonija, ove godine će od 18. – 24. jula, u etno selu u Kaludri, okupiti umjetnike, akademske slikare iz Crne Gore, Srbije, Litvanije, Rusije i Kanade.

U organizaciji JU Polimski muzej , 9. jula biće otvorena izložba slika akademske slikarke Mire Garčević – Vujanović, kao i promocija knjige  „Mjesečeva sonata“ Mire Saičić, koja je planirana za 20. jul. Izložba novih arheoloških istraživanja „Rano hrišćanstvo Polimlja“ biće otvorena 29. jula.

Turistička organizacija Opštine Berane domaćin je izložbe oldtajmera koja će biti održana u glavnoj gradskoj ulici 18. jula, kao i „Šlaufijade 2021.“ 24. jula.

Od 19. – 21. jula održaće se tradicionalni turnir u malom fudbalu čiji je organizator  Sportski centar.

Opština Berane, povodom Dana opštine, svojim građanima poklanja koncert u glavnoj gradskoj ulici, kao i koncert na Jasikovcu 6. avgusta. O učesnicima koncerata javnost će biti naknadno obaviještena.

Pokrovitelj 42. po redu „Beranskog kulturnog ljeta 2021.“ je Opština Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply