Predstavljen program Beranskog kulturnog ljeta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tрадиционална манифестација „Беранско културно љето 2021.“ ове године почиње 3. јула изложбом слика академског сликара Рада Вујачића, а завршава се 10. августа позоришном представом „Заборављене“ у продукцији Бео арта и Југо сцене из Београда.

To je saopšteno na konferenciji za medije, na kojoj je predstavljen kompletan program ove manifestacije, koji je kako su organizatori kazali разноврстан и намијењен је свим старосним групама, а све са циљем да се суграђанима и гостима са стране учини љепше и садржајније љето у Беранама.

У организацији Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО, 23. јула на Његошевом тргу, биће одржана поетско – музичка и ликовна манифестација „Ладица ђинђува по тргу просута“, kao и позоришнa представa „Заборављени“ која ће бити изведена 10. августа на сцени Центра за културу.

ЈУ Центар за културу организатор је двије гостујуће позоришне представе: представа „Д ПИГ“ Народног позоришта из Ужица,koja će na repertoaru biti је на репертоару 5. јула, док ће 19. јула гостовати Југо арта из Београда са позоришном представом „Ја (о) мени“. Планиран је и концерт класичне музике под називом „Концерт камерног дуа Кривокапић – Мартиновић“.

Прије неколико дана штампан је зборник „Мојковачка битка – Сто година касније“, у издању Центра за културу и Епархије будимљанско – никшићке. Зборник садржи радове са округлог стола, одржаног 2015. године у Спомен кући Војводе Гавра Вуковића. Промоција зборника одржаће се

15. јула biće održana promocija zборникa „Мојковачка битка – Сто година касније“, koji su izdali Центar за културу и Епархијa будимљанско – никшићкa.

Jubilarna X Међународна умјетничка колонија, ove godine će од 18. – 24. јула, у етно селу у Калудри, окупити умјетнике, академске сликаре из Црне Горе, Србије, Литваније, Русије и Канаде.

У организацији ЈУ Полимски музеј , 9. јула биће отворена изложба слика академске сликарке Мире Гарчевић – Вујановић, kao и промоција књиге  „Мјесечева соната“ Мире Саичић, која је планирана за 20. јул. Изложба нових археолошких истраживања „Рано хришћанство Полимља“ биће отворена 29. јула.

Туристичка организација Општине Беране домаћин је изложбе олдтајмера која ће бити одржана у главној градској улици 18. јула, као и „Шлауфијаде 2021.“ 24. јула.

Од 19. – 21. јула одржаће се традиционални турнир у малом фудбалу чији је организатор  Спортски центар.

Општина Беране, поводом Дана општине, својим грађанима поклања концерт у главној градској улици, као и концерт на Јасиковцу 6. августа. О учесницима концерата јавност ће бити накнадно обавијештена.

Покровитељ 42. по реду „Беранског културног љета 2021.“ је Општина Беране.

Share.

About Author

Leave A Reply