PREDSTAVA “NOVOGODIŠNJA BAJKA” NAJBOLJA NA SMOTRI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstava „Novogodišnja bajka“ OŠ Vuk Karadžić, rađena po tekstu Ljubiše Đokića, a u režiji Tatjane Janjušević najbolje je pozorišno ostvarenje na III Smotri dramskog amaterskog stvarlaštva, koja je održana u beranskom Centru za kulturu.

Najbolja ženska uloga pripala je Desanki Karličić za ulogu Sofije u predstavi „Volim i ja narandže no trpim“ kojom su se predstavili učenici škole „Vladislav Rajko Korać“ iz Štitara.

Arijan Đerekarac kao Vuk Mandušić u predstavi „San Vuka Mandušića“ OŠ „Vukašin Radunović“ nagrađen je za najbolju mušku ulogu.

Nagrada za najbolju scenografiju i najbolji kostim pripala je OŠ „Vuk Karadžić“, a učenica te škole Jovana Golubović proglašena je za najbolju epizodnu žensku ulogu.

Nagrada za najbolju kolektivnu igru pripala je učenicima Gimnazije „Panto Mališić“ za predstavu „Govori tiše da te bolje čujem“, a najbolja  muška epizodna uloga pripala je Luki Novoviću.

Za  najbolji partnerski odnos na sceni nagrađeni su Marija Guberinić i Saša Veljić, učenici OŠ „Polica”, koji su igrali u predstavi „Malograđani“.

Posebna nagrada za glumačku bravuru dodijeljena je gimnazijalcu Marku Raleviću za ulogu u predstavi „Govori tiše da te bolje čujem“.

III Smotra dramskog amaterskog stvaralaštva, u organizaciji Centra za Kulturu i pod pokroviteljstvom Opštine Berane, okupila je šest dramskih sekcija iz našeg grada.

Share.

About Author

Leave A Reply