POČELA ĐETIĆ LIGA SJEVERA (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore, Udruženja klubova FSCG “Sjever” iz Berana i Opštine Berane danas je, u Balon hali “Kroft sport”, počela “Đetić liga sjevera”, u kojoj se takmiči 11 klubova sa 14 ekipa.

Liga je organizovana prema uzrastu, pa se igra u četiri kategorije – 2007, 2008, 2009. i 2010. godište a planirano je da traje pet vikenda.

Koordinator ovog takmičenja Vasko Dragović, kazao je da ga raduje odziv klubova i djece, i da je po broju učesnika ovogodišnja liga najmasovnija.

“Đetić liga sjevera ima veliki značaj zato što djeca uzrasta od 2007. do 2010.  godišta, jedino na njemu igraju zvanične utakmice. Ove godine, kuriozitet je što ekipa FK “Cvetex” iz Berana u svom sastavu ima i djevojčice i dječake, kao i dvije ekipe domicilne RAE populacije. Za najbolje ekipe obezbijedili smo pehare i medalje a za ostale učesnike zahvalnice”, istakao je Dragović.

On je dodao da su pomoć za organizaciju ovog takmičenja dobili od predsjednika FSCG Dejana Savićevića, sekretara Momira Đurđevca, sekretara Udruženja klubova FSCG “Sjever” Ranka Stijovića i predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića koji je i ovog puta prepoznao značaj rada sa najmlađima.

“Đetić liga sjevera” je do sada održana osam puta u Beranama. Pobjednici takmičenja po uzrastima boriće se sa šampionima “Đetić lige” iz centralne i južne regije za titulu prvaka države.

U Đetić ligi sjevera takmiče se FK “Berane”, OFK “Berane” i FK “Cvetex” iz Berana, FK “Breznica” i “North Star” iz Pljevalja, FK “Brskovo” i “Serdar” iz Mojkovca, OFK “Borac” iz Bijelog Polja, OFK “Durmitor” sa Žabljaka, FK “Komovi” iz Andrijevice i FK “Jezero” iz Plava.

Raspored sjutrašnjih utakmica:

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply