FUDBAL OKUPIO DJECU BERANA I SUSJEDNIH GRADOVA (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U organizaciji Opštine Berane, Fudbalskog kluba „Komovi“, Sjeverne fudbalske regije i Fudbalskog saveza Crne Gore danas se, na pomoćnim terenima Gradskog stadiona, završavaju dvodnevni „Dječiji fudbalski dani Berane 2018“.

Sekretar za sport kulturu omladinu i saradnju sa NVO, Goran Folić kazao je da je ovaj turnir organizovan po ugledu na Dansku školu fudbala.

„Na turniru učestvuje preko 300 djece uzrasta od pet do 13 godina, sa Sjevera države, koja treniraju u klubovima Sjeverne regije. U dvodnevnom programu, ovog vikenda, djeca su u devet grupa i na devet stanica dobijala određene fudbalske zadatke“, istakao je Folić.

Ujedno, predstavnici Službe zaštite i spasavanja, policije i Doma zdravlja prikazali su djeci svoje svakodnevne aktivnosti.

Folić je naglasio, kada bi Danska škola fudbala ponovo zaživjela u Beranama to bi bio ograman uspjeh, jer bi se ujedno dobila vrijedna oprema koju ta organizacija dodjeljuje učesnicima.

„Opština Berane će uvijek stati iza ovakvog projekta i podržati manifestaciju koja okuplja veliki broj djece“, zaključio je Folić.

Ovaj događaj okupio je djecu i klubove iz Gusinja, Murina, Andrijevice, Petnjice, Rožaja i Berana, od kojih je nastupilo 100 djevojčica. Iz našeg grada učestvovali su FK “Berane“, OFK „Berane“ i ŽFK “Cvetex“, kao i djeca iz Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i pripadnici RE popilacije iz naselja Talum i Riversajd.

Prema riječima koordinatora ovog turnira Vaska Dragovića u rad sa djecom uključeni su mladi treneri, od kojih su tri djevojke koje se školuje za trenere sa UEFA B licencom.

„Prvog dana turnira, u Balon sali, odigran je „Bon-bon kup“ za najmlađe na kojem je 20 ekipa igralo utakmice između sebe. Da je jučerašnji dan bio uspješan govori činjenica da je 50 djece mnogo ranije došlo na teren, iako je početak bio zakazan za deset sati. Što govori da su djeca uživala u ovom druženju”, kazao je Dragović .

Svim učenicima turnira obezbijeđene su majice i medalje, a klubovima lopte, pehari i zahvalnice.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply