PARKOVI U NOVOM RUHU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dva parka u našem gradu, veliki Gradski park pored Lima i Cvetni park, kako je najavljeno iz Opštine Berane, u narednom periodu biće rekonstruisani, čime će izgled užeg gradskog jezgra biti značajno izmijenjen.

U Cvetnom parku izvodi se prva faza rekonstrukcije i sanacije, koja obuhvata uređenje podzemnih instalacija, iskolčavanje pješačkih zona sa postavljanjem ivičnjaka za staze i postavljanje rasvjete.

Kako je predviđeno, uređenje terena zone postojećeg parka biće izvršeno u tri faze. Prema idejnom rješenju, u parku će biti postavljeni spomenici.

Nedavno je predstavljeno i idejno rješenja budućeg izgleda parka pored Lima i gradske plaže.

Kako je kazao nadležni projektant – arhitekta i izvršni direktor firme „Europrojekt“ Dragutin Dubljević, park je namijenjen svim generacijama i biće iskorišteno postojeće stanje i sačuvano skoro svako stablo.

Park pored Lima / Foto: Opština Berane

“Uslovi su prilagođeni za pristup i kretanje lica sa manjom pokretljivošću i lica sa invaliditetom“, naglasio je Dubljević i dodao da je projektom predviđena izgradnja amfitetatra, dječjeg igrališta, zatim šahovskih ploča, a biće postavljene i sprave za vježbanje na otvorenom.

U okviru idejnog rješenja budućeg izgleda plaže, pored uređenog prostora za kupanje, u planu je otvaranje kafe bara i postavljanje svlačionica sa tuševima.

Gradska plaža / Foto: Opština Berane

Na prostoru između pomenuta dva parka, nalazi se novi kružni tok, koji će se uklopiti u cjelinu, a tu je i produžetak zaobilaznice, koji se prostire uz veliki gradski park i gradsku plažu.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply