OTVORENA IZLOŽBA “JESENJE ČAROLIJE”, NAGRAĐENI NAJBOLJI RADOVI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Spomen – kući vojvode Gavra Vukovića otvorena je izložba likovnih radova učenika osnovnih škola sa područja beranske opštine, koji su učestvovali na konkursu „Jesenje čarolije“, koji je raspisala JU Centar za kulturu.

Od 263 pristigla rada, zbog nedostatka prostora u galeriji, selektovano je njih 80 koji su našli svoje mjesto na izložbi.

S obzirom na veliki broj radova žiri je ove godine nagrađene svrstao u tri starosne kategorije. U kategoriji najmlađih osnovaca od I – III razreda prva nagrada pripala je Teodori Novović (OŠ „Vukašin Radunović“). Drugu nagradu dobila je Danica Delević (OŠ „Vuk Karadžić“), a treću Maša Jojić (OŠ „Vuk Karadžić“).

Prvo mjesto u kategoriji od IV – VI razreda pripalo je Nataliji Mirčić (OŠ „Radomir Mitrović“), a drugo Pavlu Radeviću (OŠ „Vuk Karadžić). Vukašin Šekularac (OŠ „Vuk Karadžić“) je treći u ovoj kategoriji.

Emina Nikšić (OŠ „Radomir Mitrović“) pobjednica je ovogodišnjeg Likovnog konkursa u najstarijoj kategoriji od VII – IX razreda. Druga nagrada otišla je u ruke Jeleni Asović (OŠ „Vuk Karadžić“), dok su treću nagradu podijelile Tijana Raković (OŠ „Lubnice“) i Anja Golubović (OŠ „Vukašin Radunović).

Specijalna nagrada za najkreativniji rad pripala je Jani Đukić (OŠ „Vuk Karadžić“). Uručena je i zahvalnica Miji Klikovac iz Podgorice koja je saznala za Likovni konkurs dok je boravila kod svog djeda u Beranama.

Nagrade su uručili Tamara Kenjić, direktorka JU Centar za kulturu i Irvin Masličić, urednik likovnih programa, koji je otvarajući ovu izložbu najavio da će sljedeće godine likovni konkurs proteći u znaku obilježavanja državnog praznika – Njegoševog dana, crnogorskog praznika kulture i da će tema Likovnog konkursa pratiti ovaj značajni državni praznik.

Sljedeće godine, kada se navršava deset godina od osnivanja Likovnog konkursa, posebnim priznanjima biće nagrađeni i najzaslužniji likovni pedagozi.

Program je vodila Maja Lutovac, organizatorka kulturno – umjetničkih programa u Centru za kulturu.

Share.

About Author

Leave A Reply