OPŠTINA BERANE NAGRADILA NAJBOLJE UČENIKE/CE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Opština Berane je u saradnji sa školama, petu godinu zaredom, priredila svečanost dodjele nagrada i priznanja najuspješnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja naše opštine za školsku 2018/19. godinu.

Na svečanosti u Centru za kulturu nagrađeno je deset đaka generacije, 140 dobitnika diplome Luča kao i 13 učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima znanja u zemlji i inostranstvu, uključujući i najbolje iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Beranama.

Obraćajući se najboljim učenicima, predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić, kazao je da su nagrađeni učenici ponos ovog grada i ponovio jasan i nedvosmislen stav lokalne samouprave da će im i ubuduće opština Berane davati podršku.

„Vaši uspjesi neće i ne smiju ostati nezapaženi. Svaka vaša petica, svaka vaša diploma, je razlog više da vam posvetimo dužnu pažnju. U okviru svojih mogućnosti pratićemo i podržati svaki vaš budući uspjeh, uz našu ogromnu želju da vaše nesporno znanje, vaše buduće diplome, valorizujete u našem gradu. Time ćete na najbolji način poslati poruku da mladost ovoga grada zaslužuje da ostane u svojim Beranama, i na taj način da doprinos da ovaj grad zamiriše evropskim putem, boljim standardom i životom, ali ne zaboravljajući našu posebnost i tradicionalne vrijednosti“, istakao je prvi čovjek Berana.

Predsjednik Šćekić je poručio učenicima da je osvajanje novih znanja najbolji put kojim će koračati ka novim uspjesima.

„Siguran sam da ste svjesni svojih kvaliteta i vrijednosti, ali sam isto tako siguran da znate da su u ukupnom mozaiku vaših uspjeha veliku ulogu odigrali vaši roditelji i porodica sa jedne strane i vaši predavači, profesori, odnosno vaspitna ustanova sa druge strane. To je još jedan dokaz da se zajedničkim naporima postižu najvrednija djela“, kazao je predsjednik opštine Berane.

Šćekić se posebno obratio maturantima srednjih škola i pozvao ih da svoja buduća znanja valorizuju u svom gradu.

“Neka vaši uspjesi budu vodilja budućim generacijama. Postavili ste neke nove granice u dostizanju vrijednosti koji ne mogu ostaviti ravnodušnim ni lokalnu upravu, ni državu, ni društvo u cjelini. Vaša mladost, neiscrpna energija, intelekt, talenat pokazuju to i nadam se da ćete vasa pojedinačna dostignuća i uspjehe usmjeriti ka opštem dobru”, dodao je Šćekić.

U ime kolektiva škola obratio se direktor Gimnazije „Panto Mališić“, Sreten Lutovac, koji je kazao da ovu svečanost nekoliko godina Opština Berane organizuje krajem nastavne godine za najbolje učenike, što potvrđuje da i lokalna uprava posebno akcentuje rad i rezultate koje ostvaruju obrazovne ustanove, odnosno učenici kao njihovi najbolji reprezenti.

„Ne dozvolite da samo sjaj priznanja bude ono čime ćete nastojati da plijenite u budućnosti, već vam poručujem da budete usmjereni ka onome što se nalazi u osnovih tih ostvarenih rezultata, a to su znanja i vještine kao i brojna stečena iskustva u školskom radu. Ukoliko u budućnosti budete ka tome stremili, znajte da će vam to omogućiti ostvarivanje još kvalitetnijih postignuća i realizaciju postavljenih ciljeva. I samo tako izgradićete se u ličnosti koje će biti u prilici da na kvalitetan način odgovore na sve zahtjeve koji se pred vas budu postavljali”, naglasio je Lutovac.

Pored predsjednika opštine Dragoslava Ščekića, koji je uručio priznanja đacima generacije, nagrade su uručili i predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović, potpredsjednici opštine Rade Kljajić i Marko Lalević, direktorica Polimskog muzeja Violeta Folić i sekretarka za opštu upravu i društvene djelatnosti Danijela Marković.

Lokalna uprava je za dobitnike diplome Luča I iz srednjih škola, đake generacije i učenike koji su postigli uspjehe na takmičenjima, obezbijedila novčane nagrade i knjige, dok su ostali dobili knjige.

U programu su učestvovali učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje i gitarista Lazar Jokić.

ĐACI GENERACIJE ZA ŠKOLSKU 2018/19.

Nagrađeni đaci generacije su Jovana Brakočević (OŠ “Vukašin Radunović”), Andrijana Kastratović (OŠ „Vuk Karadžić“), Luka Drobnjak  (OŠ „Vladislav Rajko Korać“- Štitari), Magdalena Trifunović (OŠ „Polica“), Darija Dević (OŠ „Donja Ržanica“), Ivan Obradović (OŠ „Lubnice“), Aleksandra Račić (Gimnazija „Panto Mališić“), Luka Jolić (Srednja medicinska škola Dr „Branko Zogović”), Miljan Golubović (Srednja stručna škola “Berane”) i Milena Radičević (SSŠ “Vukadin Vukadinović”).

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply