NVO SJEVERNA ZEMLJA DONIRALA 33 ŠKOLSKA ROBOTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NVO „Sjeverna zemlja“ donirala je osnovnim školama sa područja opštine Berane 33 školska robota. Donacija je dio projekta „Robotika – pogled u budućnost“ koji se realizuje sa ciljem podizanja nivoa informatičke pismenosti među učenicima i nastavnicima.

Direktor NVO „Sjeverna zemlja“ Marinko Barjaktarović naglasio je da je riječ o školskim robotima koji izvršavaju komande koje im zadaju učenici ili nastavnici.

„U okviru ovog projekta uručili smo po 10 robota gradskim osnovnim školama – „Vuk Karadžić“, „Vukašin Radunović“ i „Radomir Mitrović“, kao i po jednog robota školama u Donjoj Rženici, Polici i Lubnicama. Radi se o školskim robotima koji služe za programiranje i oni na osnovu inputa koje im daju učenici izvode određene radnje. Naši sugrađani imaće priliku da na Gradskom trgu krajem maja vide šta ovi roboti mogu i šta su učenici postigli u radu sa njima“, kazao je Barjaktarović.

On je naglasio da je cilj ovog projekta da učenici beranskih škola, jednako kao i djeca iz drugih gradova, steknu nova informatička znanja i vještine koja mogu iskoristiti za neka buduća zanimanja.

„Znamo da je informatička pismenost veoma važna za njihov budući razvoj. Mi smo htjeli da doprinesemo svemu tome. Nismo željeli da favorizujemo samo gradske škole pa smo odlučili da robote dobiju i neke seoske škole tako da sva djeca imaju jednake mogućnosti da se informatički usavrše“, kaže Barjaktarović.

U okviru ovog projekta organizovana je i obuka dijela nastavnog kadra, a obuka za ostale nastavnike biće sprovedena u narednom periodu. Pored toga će, prema riječima Barjaktarovića, biti štampane i distribuirane brošure koje sadrže najbitnije podatke vezane za ovaj projekat.

Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

PROČITAJTE JOŠ:

Share.

About Author

Leave A Reply