NA XXIV SMOTRI RECITATORI ZABLISTALI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Staša Pešić, Jovana Luković i Adnan Uković su bili najbolji na XXIV Opštinskoj smotri recitatora, na kojoj se, u tri kategorije, predstavilo 29 recitatora/ki iz svih osnovnih i srednjih škola sa područja naše opštine.

U kategoriji od prvog  do petog razreda prvo mjesto pripalo je Staši Pešić, učenici OŠ ”Vuk Karadžić”, drugo Ani Janjušević iz iste škole, dok je trećeplasirani bio Marko Đurišić iz OŠ ”Polica”.

Jovana Luković iz OŠ ”Vukašin Radunović” osvojila je prvo mjesto u kategoriji od šestog do devetog razreda, drugoplasirana je bila Julija Ralević iz OŠ ”Radomir Mitrović”, a treće mjesto zauzeo je Đorđije Račić iz OŠ ”Donja Ržanica”.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto zauzeo je Adnan Uković, učenik Gimnazije “Panto Mališić”. Drugo mjesto pripalo je Anisu Majstoroviću iz Srednje medicinske škole “Dr Branko Zogović”, dok je trećeplasirana Jelena Šekularac iz SSŠ “Vukadin Vukadinović”.

Prvoplasirani u svim kategorijama predstavljaće našu opštinu na državnoj smotri recitatora koja će, 5. juna, biti održana u našem gradu.

Foto: Opština Berane

Odluku o najboljima donio je tročlani žiri u sastavu Ljerka Petković, pjesnikinja i profesorica u Gimnaziji “Panto Mališić”, Romana Lalić, novinarka Radio Berana i Damjan Ćulafić, urednik časopisa “Tokovi”.

Centar za kulturu, koji je organizator Smotre, nagradio je najbolje recitatore diplomama i vrijednim knjigama, a svi učesnici dobili su članske karte Narodne biblioteke “Dr Radovan Lalić” , koja posluje u sastavu ove ustanove.

Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply