MURATOVIĆ: BERANE PRIMJER DOBROG SUŽIVOTA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opština Berane i Medžlis islamske zajednice organizovali su, povodom ramazanskog posta, zajednički iftar.

Izražavajući zadovoljstvo što je rukovodstvo Opštine prepoznalo značaj i vrijednost zajedničkih druženja kroz ramazanski post, imam Rahim efendija Muratović je podsjetio da je ovo treći iftar, odnosno drugi čiji je pokrovitelj Opština Berane.

„Mijenjala su se razna vremena, ali je suživot građana Berana uvijek bio primjer drugim sredinama. To su i predstavnici naše Opštine prepoznali, pa su i ove godine priredili ovaj zajednički iftar. Pripremiti iftar onome ko posti je isto kao postiti“, objasnio je efendija Muratović.

Zajednički iftar, prema riječima predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića, prilika je da se okupe prijatelji i poznanici, kao i svi ljudi čistih misli i dobre volje.

„Berane je grad koji može poslužiti kao primjer drugim sredinama kako se njeguje zajednički život svih. To je tradicija koja je traje još od vremena jednog od osnivača grada, Rizvan bega Jajčanina. Veliki doprinos u raznim sferama života u našem gradu, u medicini, ekonomiji, sportu, kulturi i drugim, dali su dali su pripadnici islamske vjeroispovesti“, naglasio je u svom obraćanju predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Zajedničkom iftaru su, pored predsjednika Opštine Dragoslava Šćekića, prisustvovali i predsjednik Skupštine Novica Obradović sa saradnicima, imam Medžlisa iz Petnjice Husein Ramčilović i predstavnici Medrese „Mehmet Fatih“ iz Podgorice.

Share.

About Author

Leave A Reply