MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Danas je na platou ispred hotela “Berane” koji je bio ispunjen u velikom broju od strane naših sugrađana, kao i samih takmičara, održana međunarodna izložba pasa svih rasa u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Berane.

 Prema riječima generalnog sekretara Kinološkog saveza Crne Gore, Miodraga Vreteničića, inače glavnog organizatora, ova manifestacija je okupila vlasnike pasa iz cijelog regiona a i šire, čemu svjedoči sve veće prisustvo izlagača iz zemalja EU, poput Švedske, Austrije, Finske, Italije, Bugarske itd.

Od ukupno 142 učesnika, od kojih je oko 30-tak iz Crne Gore, što je za nijansu manji broj u odnosu na prošlogodišnju izložbu, takmičenje se vrši u vise od deset kategorija, od ranog uzrasta, štenadi, pasa srednjeg uzrasta, mladih pasa, pasa šampiona i veterana, starijih od 7 godina kao i u kategoriji najljepši par, grupa pasa i naljepši pas izložbe.

Takmičenje je inače nagradnog karaktera i ima dugi i uspješni istorijat djelovanja na području regiona i okuplja vlasnike ljubimaca u sve većem broju svake naredne godine, i kako sam organizator kaže, postaje sve popularnija i uspješnija kao prava manifestacija međunarodnog karaktera.

Aleksandar Magdelinić

Share.

About Author

Leave A Reply