MAJA PEŠIĆ IZABRANA ZA PREDSJEDNICU ASOCIJACIJE ŽENA SNP-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Izbornoj konferenciji Asocijacije žena SNP-a za prvu predsjednicu je izabrana Maja Pešić, diplomirana pravnica iz Berana, članica izvršnog odbora opštinskog odbora SNP Berane i projekt menadžer u opštini Berane.

Kako stoji u Deklaraciji o unapređenju položaja žena u Crnoj Gori, koja je usvojena na Izbornoj konferenciji, žene u Crnoj Gori moraju u potpunosti učestvovati u kreiranju, promovisanju i nadgledanju svih programa i akcija koje će doprinijeti poboljšanju njihovog položaja.

Prva predsjednica Asocijacije žena SNP-a Maja Pešić je istakla da je slogan Izborne konferencije „Snažne žene-napredno društvo“ izabran upravo zato jer je stereotip da je žena slabiji pol, kočinca u današnjoj civilizaciji.

„Naša partija je partija koja je posvećena jačanju uloge žene u društvu, partija koja baštini moralna načela, partija koja poštuje demokratiju, partija tradicije, partija koja odolijeva svakom vremenu, jer ima čvrst temelj i jaku konstrukciju. Uvjerena sam da će još jači SNP u narednom periodu biti neizostavan činilac u donošenju najvažnijih političkih odluka u Crnoj Gori, a da će žene SNP dati snažan doprinos neophodnim političkim promjenama“, kazala je Pešić.

Izbornoj konferenciji su prisustvovali i potpredsjednici SNP Dragoslav Šćekić i Dragan Ivanović, kao i direktor partije Veselin Bakić i predsjednici opštinskih odbora SNP iz cijele Crne Gore.

Share.

About Author

Leave A Reply