LJETNJI SMART CASUAL STIL

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jedan od najvažnijih stilskih pravaca možete ponijeti i tokom vrelih ljetnjih dana.

KOŠULJA KRATKIH RUKAVA I (CHINO) PANTALONE

Na tropskim temperaturama, košulje dugih rukava su nezamislive, ma koliko da želite da se obučete poslovno i elegantnije. Tokom ljeta se odlučite za košulju kratkih rukava, koja će izgledati perfektno poslovno i pametno kada se iskombinuje sa parom pantalona ili chino pantalona.

Obratite pažnju, jer ovakve košulje, iako su jednostavne, mogu da izgledaju elegantno ili potpuno pogrešno, a sve zavisnosti od vaše građe. Pazite da vaša košulja prati liniju vašeg torza i ruku, ali da ne bude previše zategnuta u predjelu bicepsa i oko vrata.

Kada su u pitanju pantalone, odlučite se za stilove koji su uski i koji mogu da se podvrnu. Što se tiče boje, najbolje je da napravite kontrast između gornjeg i donjeg dijela, a ako želite da se obučete monohromno, imajte na umu da jedina boja koja u ljetnjim mjesecima može da se obuče od glave do pete jeste bijela.

KOŠULJA DUGIH (PODVRNUTIH) RUKAVA I ŠORTS

Najbolje je da uklapate komade slične boje, pa da na primjer ako obučete svijetloplavu košulju, obučete i šorts u istoj boji. Naravno da možete i da napravite totalni kontrast između boja gornjeg i donjeg dijela, sve zavisi od vaših afiniteta.

Ako razmišljate o tkanini šortsa, najbolje je da se odlučite za teksas, flanel ili chino šorts. Ostavite otkopčano dugme ili dva na košulji, zavrnite rukave i ubacite košulju u šorts.

RAZDVOJENI DJELOVI LAGANOG ODIJELA

Birajte lagane materijale i potpuno različite dezene i boje sakoa i pantalona. Možete na primjer da iskombinujete laneni sako, krojeni šorts od laganog pamuka ili neke lanene pantalone.

ŠORTS I BLEJZER

Kada je riječ o sakou, odaberite laganu tkaninu, poput lana, pamuka ili mješavine lana i pamuka, kako biste uživali dok ih nosite. Boja je takođe bitna, a sve zavisi od toga šta želite da postignete.

Ako želite casual izgled, onda na primjer pokušajte sa svijetlocrvenim krojenim šortsem ili blejzerom s neupečatljivim printom, a ako želite malo pametniji autfit, onda kombinujte malo neutralnije boje poput bež, crne, teget, bijele i sive.

Izvor: menshealth.rs

Share.

About Author

Leave A Reply