KOMATINA: REKORDAN BROJ UPISANIH POLAZNIKA, POTREBAN NOVI VRTIĆ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beranski vrtić  “Radmila Nedić” ove godine bilježi rekordan broj polaznika. Do ovog trenutka, prema riječima direktora Jovana Komatine, upisano je 720 mališana, 516 u centralnom vrtiću i 204 djeteta u pet vaspitnih i četiri interaktivne grupe na prigradskom i seoskom području.

„U centralnom vrtiću postoji 16 vaspitnih grupa, od kojih su pet jasličnih, a ostale su za uzrast od tri do šest godina. Pored toga, šest vaspitnih grupa radi na prigradskom i seoskom području i to u OŠ „Radomir Mitrović“, školi u Donjoj Ržanici, područnom odjeljenju OŠ „Vuk Karadžić“ u Docu, na Polici, u Budimlji i Petnjici. Postoje i četiri interaktivne grupe koje mališani pohađaju jednom nedeljno po dva sata“, kazao je direktor Komatina naglasivši da je boravak djece u vaspitnim i interaktivnim grupama besplatan.

Ove godine otvorena je i nova vaspitna grupa u Budimlji koja upisuje 25 polaznika od tri do šest godina.

“Vaspitna grupa će biti smještena u prostorijama Doma u Budimlji u čemu nam je pomogao predsjednik ove MZ Milan Mojašević. Prostor, koji je bio ruiniran, biće sređen do ponedeljka i spreman da primi djecu. Obezbijeđena je i montažna Baraka u naselju Riversajd gdje će djeca RE populacije boraviti dva sata nedeljno, a radiće se na tome da od sledeće godine to bude cjelodnevni boravak”, kazao je Komatina.

On je naglasio da je Beranama potreban još jedan vrtić koji bi se nalazio na nekoj drugoj lokaciji u gradu i koji bi mogao da rastereti postojeće smještajne kapacitete.

“Pored  novina u organizaciji nastave, radi se i na adaptaciji i rekonstrukciji objekta Javne predškolske ustanove u Beranama. Sredstvima koje su partnerski obezbijedili Američka ambasada u Crnoj Gori i Ministarstvo prosvjete za desetak dana će početi radovi na rekonstrukciji krova zgrade i mijenjanju stolarije, a vrtić je sopstvenim sredstvima rekonstruisao ulaz u zgradu”, istakao je Komatina.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply