KAKO DA POTROŠIŠ 20 ODSTO VIŠE KALORIJA DOK HODAŠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ništa ne košta, nema nikakvog napora, a znači mnogo za zdravlje i vitku liniju – hodanje. To je najjednostavniji vid fizičke rekreacije koji, uz jedan mali trik, skida i 20 odsto više kalorija nego inače.

Znamo već da je brzo hodanje odlična vježba uz koju trošimo kalorije, ali istraživanje američkog Univerziteta Ohajo otkrilo je da postoji još bolji način da steknete kondiciju, ojačate mišiće, istopite kalorije i smršate.

Naime, ako mijenjate brzinu hodanja, možete da potrošite 20 odsto više kalorija nego kada hodate ujednačenim ritmom. Mijenjanje brzine hodanja, opisuju naučnici, djeluje poput pritiskanja papučice gasa, a svaka promjena ritma, odnosno kretanje iznova nakon što zastanemo, zahtijeva i jači rad nogu.

U istraživanju su učesnici mijenjali brzinu hodanja na pokretnoj traci. Kada su pokušavali da hodaju brže ili sporije od brzine kretanja pokretne trake, trošili su više kalorija.

Osim ovog mijenjanja brzine hodanja, savjetuju stručnjaci, za bolji efekat možete se poslužiti i drugim sitnim trikovima – hodajte s rancem na leđima, s tegićima na nogama, hodajte tako da pravite krivu liniju, a ne samo pravo…

Izvor: Nova.rs

Share.

About Author

Leave A Reply