ZAJEDNIČKI KA SNAŽNIJOJ AFIRMACIJI TURIZMA ZASNOVANOG NA PRIRODI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Beranama je u toku trodnevni Trening za pružaoce turističkih usluga, koji organizuju Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) iz Podgorice, NVO Sjeverna zemlja iz Berana i Regionalna turistička organizacija Sandžak iz Novog Pazara.

Ovaj događaj je jedna od aktivnosti koje se sprovode u okviru Hu Hu projekta: tragovima sova i drugih divljih vrsta.

Učesnici treninga su pružaoci turističkih usluga iz prekograničnog područja između Srbije i Crne Gore, koje obuhvata osam opština – Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjicu, Rožaje, Tutin, Sjenicu i Prijepolje.

Trening vodi ekspertkinja Jelena Krivčević čija su znanja i rezultati rada u temeljima razvoja i unaprjeđenja ruralnog turizma u Crnoj Gori.

Teme ovog događaja usmjerene su ka snažnijoj afirmaciji turizma zasnovanog na prirodi, kao i na sticanju znanja i vještina kojima se prirodno nasljeđe uvezuje sa kulturnim nasljeđem, čineći turističku ponudu kao cjelinu.

“Ruralni turizam iz godine u godinu dobija na popularnosti, te se o održivim praksama i načinima promocije ovakvih destinacija posvećuje sve više pažnje.

Prekogranična regija Srbije i Crne Gore obiluje potencijalima za razvoj turizma koji se bazira na prirodi, a upravo je edukacija lokalnih turističkih ponuđača jedan od prvih koraka u cilju poboljšavanja ponude”, saopštili su iz Centara za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP).

Učesnici treninga dolaze iz područja koje ima sve potrebne predispozicije da bude dobra destinacija – bogato prirodno bogatstvo, mogućnost ponude autentičnog iskustva kroz lokalnu kuhinju, boravak u kolibama/katunima, lokalne legende koje posjetilac može da doživi, ali i bogato kulturno-istorijsko nasljeđe.

“HuHu projekat: tragovima sova i drugih divljih vrsta” realizuje se uz finansijsku podršku Evropske unije, u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020 i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Share.

About Author

Leave A Reply