KADA ZNAŠ LAKO MOŽEŠ DO EU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U okviru projekta „Kada znaš, lako možeš do EU“, nedavno je u organizaciji NVO „Sjeverna zemlja“ održana Akademija EU integracija za mlade sa sjevera Crne Gore.

Tokom dva dana trajanja radionice, mladi ljudi su imali priliku da nauče nešto o evropskim institucijama, ali i da usvoje neka konkretna znanja o apliciranju za predpristupne fondove Evropske unije.

„Planirali smo da radionici prisustvuje 15 polaznika, ali je interesovanje bilo veliko i imali smo 25 polaznika, kako iz Berana tako i iz ostalih gradova sa sjevera. Oni su imali priliku da nauče kako se piše jedan konkretan evropski projekat. Polaznici su izabrali dvije teme koje su se odnosile na evropske integracije – životnu sredinu i turizam. Tu su razvijali konkretan projekat i doveli ga do kraja. Naravno, tokom dva dana nije bilo prilike da se pozabavimo svim tehničkim detaljima, ali su imali prilike da čuju sve one bitne stvari koje im mogu poslužiti u budućem radu“, kazao je direktor ove NVO Marinko Barjaktarović.

Akademija EU integracija za mlade sa sjevera Crne Gore

U ovoj nevladinoj organizaciji ne kriju da su pozitivno iznenađeni, kako odzivom kandidata, tako i znanjem koje posjeduju kada je tema evropskih integracija u pitanju. Barjaktarović  je najavio da će u okviru ovog projekta biti formirana google grupa putem koje će učesnici projekta biti u prilici da razmjenjuju informacije i gdje će treneri koji su radili sa njima davati inpute za neke buduće projekte.

Uz to, planirano je da se početkom maja organizuje kviz za učenike srednjih škola iz Berana koji će obuhvatati znanja vezana za evropske integracije.

„U toku su pripreme za realizaciju ove aktivnosti. Školama je već poslat materijal koji se odnosi na pitanja za ovaj kviz. Planirano je i da za pobjednike kviza obezbijedimo prigodne nagrade“, najavio je Barjaktarović.

Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply