Glavni dizajneri Peugeota i Seata prelaze u Renault

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dizajner automobila Gilles Vidal, koji je od 2010. godine na čelu Peugeotovog dizajnerskog sektora, ove je nedelje odstupio sa svoje pozicije. Objavljeno je kako će ga na tom mjestu zamijeniti Matthias Hossann, dosadašnji direktor u sektoru za konceptna vozila iste kompanije te Vidalov bliski saradnik na nekoliko modela automobila.

Vidal je zaposlen u PSA grupaciji još 1996. godine, kada je došao u Citroën, u odjel za spoljni dizajn vozila. Od tada je promijenio nekoliko radnih mjesta da bi posljednjih deset godina bio prvi čovjek dizajna u Peugeotu, zaslužan za veliku transformaciju dizajnerskog potpisa ove marke, te za nagrađivane automobile kao što su SUV-ovi 2008, 3008 i 5008, te nove verzije Peugeota 208 i 508.

Samo dva dana nakon što je objavljen Vidalov odlazak iz Peugeota, iz Renaulta je službeno potvrđeno kako će od novembra on biti njihov zaposleni. U Renaultu će direktno odgovarati glavnom dizajneru, Laurensu van den Ackeru, jednako kao i Alejandro Mesonero-Romanos, bivši glavni dizajner Seata koji je takođe ovih dana prešao u Renaultov tim.

Mesonero-Romanos je na čelu Seatovog dizajnerskog sektora proveo devet godina i takođe je, kao i Vidal u Peugeotu, zaslužan za izgled nekih od najprepoznatljivijih modela zadnjih deset godina.

Share.

About Author

Leave A Reply