GIMNAZIJALCI POMOGLI NARODNU KUHINJU “DIVNA VEKOVIĆ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nedavno smo na našem portalu prenijeli vijest iz Dnevnih novina „Dan“, da u vremenu pandemije korona virusa Narodna kuhinja „Divna Veković”, pri manastiru Đurđevi stupovi, radi punom parom i da za sada ima dovoljno namirnica.

Prepoznajući humanu misiju i brigu prema starim, bolesnim i socijalno ugroženim građanima Berana, učenici odjeljenja III-3 Gimnazije “Panto Mališić”, čiji je razredni starješina Radoš Raičević, donirali su osnovne životne namirnice ovoj narodnoj kuhinji, jednoj od dvije na sjeveru Crne Gore.

“Vidjeli smo vijest na portalu Radija Berane i bili smo iznenađeni o narodnoj kuhinji u našem gradu koja, uprkos pandemiji korona virusa radi. Samoinicativno smo pokrenuli akciju u okviru naše odjeljenske zajednice i sakupili određenu sumu novca. Kupili smo namirnice i donirali ih narodnoj kuhinji pri manastiru Đurđevi stupovi, jer nam je zdravlje ljudi, kojima je ova pomoć najpotrebnija, na prvom mjestu”, kazao je Vasilije Joksimović, učenik pomenutog odjeljenja.

Iz Narodne kuhinje su bili obradovani ovim gestom mladih sugrađana (gimnazijalaca) i zahvalili su se na pomoći koja im je, kako su kazali, uvijek dobrodošla.

Kuhinju je 17. aprila 2017. godine u rad pustio vladika Joanikije, a u posljednje tri godine značajno se uvećao broj korisnika Narodne kuhinje, koja radi pod okriljem Dobrotvorne fondacije Mitropolije crnogorsko-primorske „Čovjekoljublje”.

Iz Narodne kuhinje je saopšteno da trenutno imaju 105 korisnika i da jednom nedjeljno dostavljaju namirnice za 15 porodica koje žive u udaljenim mjestima.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply