GIMNAZIJA I OŠ “RADOMIR MITROVIĆ” NAJBOLJI NA SMOTRI DRAMSKOG STVARALAŠTVA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstava „Slaganje varke na varku“, koju su izveli učenici Gimnazije „Panto Mališić“ proglašena je najboljim srednjoškolskim pozorišnim ostvarenjem na IV Smotri dramskog amaterskog stvaralaštva, a to laskavo priznanje u kategoriji osnovnih škola osvojila je predstava “Znaš li ti ko je moj tata“, dramske sekcije OŠ „Radomir Mitrović“.

Na završnoj večeri Smotre, dodijeljene su nagrade i za najbolju žensku ulogu koja je pripala Irmi Korać, učenici SMŠ „Dr Branko Zogović“, dok je Vasilije Korać iz SSŠ „Vukadin Vukadinović, dobio nagradu za najbolju mušku ulogu.
Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu uručena je Andrei Šćekić, učenici OŠ „Polica“, a Aleksa Rajović iz OŠ „Radomir Mitrović“ dobio je nagradu za najbolju mušku epizodnu ulogu.
Marko Ralević i Jovan Janković dobili su nagradu za najbolji partnerski odnos, najbolji kostim imali su članovi dramske sekcije OŠ „Donja Ržanica“, dok su najmlađi učesnici Smotre, polaznici JPU “Radmila Nedić'” osvojili nagradu za nagrada za scenografiju.

Nagrađenim učesnicima, Centar za kulturu, kao organizator Smotre, pored diploma, poklonio je knjige i statue, a škole koje su učestvovale, za svoje biblioteke, dobile su knjigu „Pleme Vasojevići“ autora Radoslava Jagoša Vešovića.

Prema riječima organizatora tokom trodnevnog trajanja Smotre, na sceni Centra za kulturu svoje glumačko umijeće pokazalo je 110 učenika osnovnih i srednjih škola iz Berana, a odigrane predstave propratilo je blizu 2000 gledalaca.

Stručni žiri IV Smotre dramskog amaterskog stvaralaštva “Pozorišne čarolije” činili su Velimir Ralević, Marija Iritano i Aleksandra Veljić, članovi kolektiva Centra za kulturu.

Kao gosti Smotre nastupili su Džejla Alihodžić i Lazar Jokić, koji su nastupili u muzičkom dijelu programa.

Pokrovitelj IV Smotre dramskog amaterskog stvaralaštva „Pozorišne čarolije“ bila je Opština Berane.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply