Feng šui: U čemu je TAJNA ove drevne TEHNIKE?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čini se da Feng shui ima isto onoliko sljedbenika koliko i skeptika. Zašto ova tehnika nekome pomaže, a nekome ne, često je pitanje.

S gledišta Feng shuija, zapravo, nema dvije iste osobe, kao što nema ni dvije iste kuće.

Kuće s identičnim izgledom, imaće različitu primjenu Feng shuija zbog svog specifičnog položaja, zemaljske energije, svjetlosnih obrazaca i tako dalje. Čak i identični blizanci često imaju različite karaktere i emotivne osobine… Tako da je ovo razlog zbog čega Feng shui ne djeluje na svakoga isto.

Tako će neko primijeniti ovu tehniku i odmah vidjeti rezultate, dok će drugi malo morati pričekati. A u čemu je, zaista, prava tajna Feng shuija?

Prema drevnim majstorima, postoje tri vrste srećeTien, Ti i Ren.

Tien – To znači “nebeska sreća” i to je ono što niko ne može promijeniti umjesto vas. Jednostavno, ne možete promijeniti vrijeme i mjesto rođenja, porodicu ili stvari koje su vam se prije dešavale.

Ti – To znači “zemaljska sreća” i to je onaj nivo na kojem vam Feng shui može pomoći da ojačate svoju sreću i privučete više pozitivne energije u svoj život. Korištenjem Feng shuija za rad sa svojim neposrednim okruženjem, možete znatno poboljšati svoju sreću i spriječiti lošu sreću.

Ren – To znači “čovječansku sreću” i to je sreća koju kreirate svojim zalaganjima i učenjem, upoznavanjem pravih ljudi, istraživanjem svijeta i pokušajima da poboljšate svoj rast kao ljudsko biće. To je sreća koju kreirate dobrim djelima, jakim fokusiranjem i pametnim odlukama.

Feng shui nije ni religija, ni praznovjerje. To je drevno znanje koje je preživjelo hiljade godina i nosi bogatu mudrost za one koji su spremni da je prime i njom poboljšaju svoje živote.

Najbolji način je onaj praktičan, onaj u kojem ste otvoreni da razumijete značenje onog što vam je nepoznato i da, istovremeno, postavljate pitanja o svemu što vas zbunjuje.

Dakle, svjež, lagan i razigran pristup sigurno će privući sreću. Kao što vidite, vaše okruženje igra prilično veliku ulogu (preko 30 posto u određivanju vaše sreće) pa sami odlučite je li vrijedno ulagati svoju energiju u sreću ili ne.

Share.

About Author

Leave A Reply