ZAŠTO VOLIMO TEPIHE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ljudi s naših područja prosto obožavaju tepihe, što dokazuje činjenica da su vrlo popularni i zastupljeni u našim domovima. Tepih je najpraktičnija, svestrana i moderna opcija prekrivanja poda. Pri tome, oni čine više od pola svih narudžbi podnih obloga svake godine. Zapravo, čine većinu svih tipova podnih obloga više od 60 godina.

Tepih vam daje brojne prednosti koje nemate kod drugih podnih obloga. Evo 11 stvari koje će tepih dodati svakom domu.

1. Tepih je izvrstan izbor za vašu dnevnu sobu, spavaću sobu ili drugu sobu u kojoj želite toplinu pod nogama.

2. Tepih će vam pružiti dodatni sloj izolacije između podova u vašoj kući. Zavisno od debljine i gustoće tepiha, on doprinosi termoizolacijskoj vrijednosti vaše kuće. Rezultat toga je racionalnija potrošnja energije.

3. Na mjestima gdje imate tepih ne možete se poklizati. Ovo će spriječiti nezgode i omekšati pad ukoliko se desi.

4. Redukcija zvuka je još jedna prednost korišćenja tepiha. Smanjuje buku bolje od bilo kojeg drugog tipa podnih obloga. Tepih smanjuje buku na 3 načina i to, tako što – smanjuje površinsku buku hodanja, blokira prenos buke, apsorbuje zvuk iz vazduha. Ovi kvaliteti su vrlo korisni u stanovima.

5. Ukoliko želite zakamuflirati bilo kakvo oštećenje poda ili maknuti iz vida neki drugi problem, kao što je iskrivljen parket, samo stavite tepih.

6.Za tepihe se lako brinuti. Otporni su na mrlje, što olakšava čišćenje i najgorih prolivenih tekućina.

7. Nekoliko istraživanja je otkrilo da tepih može poboljšati kvalitet vazduha, zadržavajući prašinu i druge alergente. Međutim, morate pravilno da čistite i održavate tepih.

8. Tepisi se mogu koristiti na razne načine. Bez problema možete staviti tepih na stepenice, zidove i druge površine različite visine.

9. Obzirom da imamo tepihe raznih boja i tekstura, mogu pomoći i u oblikovanju bezbrojnih mogućnosti za dekoraciju doma.

10. Tepisi nisu skupi, ako uzmete u obzir da su jeftinija alternativa drugim vrstama skupih podnih obloga. Nećete ga platiti ni približno koliko bi tvrde podloge.

11. Danas su tepisi vrlo dugotrajni i imaju duži vijek trajanja od većine drugih tipova podnih obloga. Sve što treba da uradite je, da izaberete tepih koji ima životni vijek 5-30 godina.

Izvor-zenasamja

Share.

About Author

Leave A Reply