DF ĆE PREDLOŽITI NOVE IZBORE, NEĆE GLASATI ZA SMJENU VLADE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inicijativa Demokratskog fronta nije dobila podršku parlamentarne većine i to je završena priča, kazao je jedan od lidera DF-a i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić na pres konferenciji u Skupštini.

Mandić je najavio da će kolegama iz parlamentarne većine i “autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina” predložiti da “vrate mandat” građanima, da ponovo biraju svoje predstavnike.

Rekao je i da u ponedjeljak neće podržati inicijativu za smjenu Vlade.

“Nakon isteka 200 dana, kao prva provjera kabinetu premijera, organizovali smo prvi sastanak i konstatovali da je stanje neodrživo i da se mora mijenjati. Prvi model bio je rekonstrukcija, što su zastupale Demokrate, a drugi nova vlada, što smo zagovarali mi. Na kraju smo pristali na rekonstrukciju, ali smo od jedne članice vlasti dobili odgovor da ostane ovakvo stanje. Nakon toga obnovili smo inicijativu o novoj vladi, u koju bi bili uključeni i predstavnici manjina. Ta inicijativa nije dobila podršku i to je završena priča. Na našim stranačkim organima analizirali smo stanje i zajednički zaključili da je ovo stanje propadanja neodrživo i parlamentarna većina nije ispunila očekivanja onih koji koji su glasale za promjene i DF će predložiti kolegama iz parlamentarne većine i autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina da vratimo mandat građanima Crne Gore, da ponovo biraju svoje predstavnike”, kazao je Mandić.

Rekao je da je to najpoštenije rješenje, koje znači i odgovornost DF-a.

“DF u ponedjeljak neće podržati inicijativu za smjenu Vlade. Ne zato što je loša, nego što znamo da su sve vlade DPS-a bile gore. Naši poslanici neće biti u Skupštini kad bude glasanje. Nakon toga imaćemo vrlo važne podatke kroz broj glasova koji ne podržavaju Vladu i one koji je podržavaju. Vidjećemo koliko će poslanika ostati u sali i podržati Vladu”, dodao je Mandić.

Jedan od lidera DF-a i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je da se ne mora oboriti postojeća Vlada.

“Radi se o demokratskoj inicijativi. Ucjenama Ure i neprihvatanjem osnovnih demokratskih principa od strane premijera izgubili smo godinu dana. Vlada nema unutrašnju koheziju, ne sprovode se odluke Vlade. Nema investicija, zemlja se nalazi u paralizi, najveću štetu trpe privreda i građani… Pozivamo sve kolege iz vladajuće većine da se dogovorimo, da vratimo mandat građanima”, kazao je on.

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF-a Milan Knežević je kazao da je taj politički savez učinio sve i da su “čisti pred građanima”.

“Želimo da odredimo model za vraćanje mandata građanima i izlazak na izbore. Pošto su iz Ure i Demokrate rekli da im je neprihvatljivo trenutno stanje, nakon svih naših kompromisa, sad čista obraza izlazimo pred građane. Mila Đukanovića ne vraća DF, već oni koji tajno pregovaraju s njim. Zato možemo mirne duše da kažemo da smo spremni da idemo na izbore i prekinemo ovu agoniju”, zaključio je Knežević.

Share.

About Author

Leave A Reply