ČETIRI MEDALJE ZA BERANSKE KARATISTE U LAJKOVCU (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Takmičari Karate kluba „Berane“ imali su zapažen nastup na Kupu „Željezničara 2019“ koji je, proteklog vikenda, održan u Lajkovcu, na kojem su osvojili četiri medalje.

Zlatne medalje osvojili su Martina Nišavić, u juniorskoj konkurenciji, Amina Adrović, u kadetskoj i Dejan Radević, u tradicionalnom kareteu – tehnika lomljenja tameshiwari. Anastasija Janković, bila je srebrna u teškoj kategoriji.

Trener ovog kluba i osvajač zlatnog odličja Dejan Radević, kazao je da se ovaj turnir po 25. put održao u olimpijskom i tradicionalnom karateu, što je njegova specifičnost.

„Turnir se, zbog masovnosti, pored Lajkovca organizovao i u Obrenovcu i Lazarevcu. Naše djevojke su radile kumite, pošto nijesam vodio kata tim. Takav tim je teško oformiti, a kada to uradimo i dođe do odlaska jednog člana tima, onda se to odrazi na cijeli tim i stvara nam velike probleme“, naglasio je Radević.

Radević je najavio da će učestovovati na jednom od takmičenja u Podgorici ili Budvi, a u novembru ih očekuje turnir u tradicionalnom i olimpijskom karateu, koji će biti održan u Srbiji.

„Za pomenuti turnir pripremiću dobru ekipu. U Sportskom centru Berane imamo dobre uslove za rad, što je preduslov za ostvarivanje dobrih rezultata“, dodao je trener Radević.

On je konstatovao da ima dobar ženski tim, koji čine djevojke koje tek stasavaju i, kako kaže, pokušaće da muški tim uvede u trendove modernog i tradicionalnog karatea, za šta su potrebna velika finansijska izlaganja.

Andrija Turčinović / Mirka Dević

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply