BOROVINIĆ BOJOVIĆ: NE POVEĆAVA SE BROJ PACIJENATA NA BOLNIČKOM LIJEČENJU, BERANSKA BOLNICA ĆE DOBITI NEOPHODNU OPREMU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako svakodnevno pregledaju veliki broj pacijenata u COVID ambulantama, u beranskoj bolnici nema povećanog prijema pacijenata koji zahtijevaju hospitalizaciju, kazala je ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović.

Ona je danas obišla COVID odjeljenje u Opštoj bolnici u Beranama, kao i stacionar u Domu zdravlja u Rožajama.

“Danas prilikom posjete beranskoj bolnici obišla sam sve pacijente COVID pozitivne u COVID odjeljenju bolnice kojih u ovom trenutku ima 33 od ukupno 84 postelje opredijeljene za COVID bolesnike. Od tih 33 pacijenta, tri su trenutno životno ugrožena, 8 je sa teškom kliničkom slikom, ostali su trenutno u stabilnom stanju. Od kolega koji su svakodnevno na prvoj liniji odbrane, saznala sam da se veliki broj pacijenata na dnevnom nivou pregleda u ambulantama, da je odlazak i dolazak pacijenata u bolnicu dinamičan, ali da se broj onih koji su na bolničkom liječenju u poslednje vrijeme ne povećava”, kazala je ministarka.

Foto: Ministarstvo zdravlja Crne Gore

Tokom susreta sa osobljem beranske bolnice iskazana je potreba za nabavkom neophodne dijagnostičke opreme, potrebne u svakodnevnom radu sa COVID pacijentima. Ministarka je obećala ažurnost prilikom ispunjenja ovih zahtjeva.

“Takođe, zaista moram da pohvalim srednji medicinski kadar, kao i svoje kolege koji su od prvog dana epidemije bukvalno na prvoj liniji odbrane, ali i da naglasim da su pacijenti u neposrednom razgovoru sa mnom izrazili veliku zahvalnost, kako srednjem medicinskom kadru, tako i svim mojim kolegama koji su tamo 24 sata dnevno”, istakla je dr Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja je nakon Berana, obišla i Dom zdravlja u Rožajama i konstatovala dobre kapacitete te ustanove.

Share.

About Author

Leave A Reply