БОРОВИНИЋ БОЈОВИЋ: НЕ ПОВЕЋАВА СЕ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА НА БОЛНИЧКОМ ЛИЈЕЧЕЊУ, БЕРАНСКА БОЛНИЦА ЋЕ ДОБИТИ НЕОПХОДНУ ОПРЕМУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Иако свакодневно прегледају велики број пацијената у COVID амбулантама, у беранској болници нема повећаног пријема пацијената који захтијевају хоспитализацију, казала је министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић.

Она је данас обишла COVID одјељење у Општој болници у Беранама, као и стационар у Дому здравља у Рожајама.

“Данас приликом посјете беранској болници обишла сам све пацијенте COVID позитивне у COVID одјељењу болнице којих у овом тренутку има 33 од укупно 84 постеље опредијељене за COVID болеснике. Од тих 33 пацијента, три су тренутно животно угрожена, 8 је са тешком клиничком сликом, остали су тренутно у стабилном стању. Од колегa који су свакодневно на првој линији одбране, сазнала сам да се велики број пацијенaта на дневном нивоу прегледа у амбулантама, да је одлазак и долазак пацијената у болницу динамичан, али да се број оних који су на болничком лијечењу у последње вријеме не повећава”, казала је министарка.

Фото: Министарство здравља Црне Горе

Током сусрета са особљем беранске болнице исказана је потреба за набавком неопходне дијагностичке опреме, потребне у свакодневном раду са COVID пацијентима. Министарка је обећала ажурност приликом испуњења ових захтјева.

“Такође, заиста морам да похвалим средњи медицински кадар, као и своје колеге који су од првог дана епидемије буквално на првој линији одбране, али и да нагласим да су пацијенти у непосредном разговору са мном изразили велику захвалност, како средњем медицинском кадру, тако и свим мојим колегама који су тамо 24 сата дневно”, истакла је др Боровинић Бојовић.

Министарка здравља је након Берана, обишла и Дом здравља у Рожајама и констатовала добре капацитете те установе.

Share.

About Author

Leave A Reply