BERANCI I DANAS SABRANI U MOLITVENOJ LITIJI(foto,video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Još jedan moleban okupio je u porti manastira Đurđevi stupovi veliki broj građana, koji su do manastira došli u litiji dugoj nekoliko stotina metara.

Litija u Beranama!

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Donnerstag, 20. Februar 2020

Na ovaj način više hiljada Berana već skoro dva mjeseca iskazuju svoje neslaganje sa Zakonom o slobodi vjeroispovjesti, koji je Skupština Crne Gore usvojila krajem prošle godine.

Prisutima su se obratili otac Evstatije, kao i gosti otac Teofist Knežević iz Sopoćana i protojerej Mihailo Čikvin iz Poljske koji su tokom besjede poručili da je Srpska pravoslavna crkva jedina kanonska i priznata među pravoslavnim svijetom.

Protojerej Mihailo kazao je da podrška SPC i vjernicima u Crnoj Gori stiže sa svih strana i da su oči cijele Evrope uprte u Crnu Goru.

Okupljenim građanima u porti manastira Đurđevi stupovi obratili su se otac Evstatije, kao i gosti otac Teofist Knežević iz Sopoćanja i protojerej Mihailo Čikvin iz Poljske.

Gepostet von Radio Berane-Zvanična strana am Donnerstag, 20. Februar 2020

Litija od centra grada do manastira Djurdjevi stupovi u Beranama je mirno, a duž čitave trase bilo je pojačano redarsko obezbjeđenje kao i policijske patrole koje su obezbjeđivale sve raskrsnice.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply