AUTORSKO VEČE DARKA JOVOVIĆA U ANDRIJEVICI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U okviru obilježavanja Dana opštine, u petak sa početkom u 20 časova, u andrijevičkom Centru za kulturu održaće se autorsko veče književnika i novinara Darka Jovovića.

Kao gosti nastupiće Novica Đurić, predsjednik Udruženja književnika Crne Gore i Damjan Ćulafić, književni kritičar.

Jovović je do sada objavio sedam zbirki poezije: „Što ne svratiš“, „Zatvorene kuće“, „Zavičajno nebo“, „Između dva sna“ , „Podijum za nesanice“, „ U gori prozori“ „ Izgubljeni svijet“, kao i zbirku kolumni pod nazivom „Uzmi knjigu“ i knjigu reportaža „Iz pera reportera“.

Dobitnik je brojnih književnih nagrada i priznanja od kojih se izdvajaju Nagrada „Radovan Zogović“, „Ratko Deletić“, „Vidovdanska povelja“ i nagrada Izdavačke kuće „Holmije“ iz Podgorice za knjigu godine.

Zastupljen je u brojnim zbornicima i antologijama, a između ostalih i u Antologiji portreta Udrženja književnika Crne Gore.

Stihovi su mu prevođeni na ruski i njemački jezik. Piše i književnu kritiku. Njegovi brojni književno-kritički osvrti objavljeni su u mnoštvu listovova i časopisa.

Učesnik je na stotine tribina, okruglih stolova i književnih susreta i manifestacija, gdje je uvijek rado prihvatan od strane publike, bilo da kazuje svoje stihove, ili da govori o umetničkom stvaralaštvu drugih i kulturi uopšte.

Član je Udruženja književnika Crne Gore, Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasejanju, Jugoslovenske književne zajednice, kao i Saveza novinara Srbije i Crne Gore.

Darko je ujedno član Upravnog odbora Udruženja književnika Crne Gore i predsjednik Aktiva Udruženja novinara Crne Gore za nekoliko opština na sjevetoistoku države.

Darko Jovović profesionalno radi kao novinar Dnevnih novina „DAN“.

Share.

About Author

Leave A Reply