АУТОРСКО ВЕЧЕ ДАРКА ЈОВОВИЋA У АНДРИЈЕВИЦИ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

У оквиру обиљежавања Дана општине, у петак са почетком у 20 часова, у андријевичком Центру за културу одржаће се ауторско вече књижевника и новинара Дарка Јововића.

Као гости наступиће Новица Ђурић, предсједник Удружења књижевника Црне Горе и Дамјан Ћулафић, књижевни критичар.

Јововић је до сада објавио седам збирки поезије: „Што не свратиш“, „Затворене куће“, „Завичајно небо“, „Између два сна“ , „Подијум за несанице“, „ У гори прозори“ „ Изгубљени свијет“, као и збирку колумни под називом „Узми књигу“ и књигу репортажа „Из пера репортера“.

Добитник је бројних књижевних награда и признања од којих се издвајају Награда „Радован Зоговић“, „Ратко Делетић“, „Видовданска повеља“ и награда Издавачке куће „Холмије“ из Подгорице за књигу године.

Заступљен је у бројним зборницима и антологијама, а између осталих и у Антологији портрета Удржења књижевника Црне Горе.

Стихови су му превођени на руски и њемачки језик. Пише и књижевну критику. Његови бројни књижевно-критички осврти објављени су у мноштву листовова и часописа.

Учесник је на стотине трибина, округлих столова и књижевних сусрета и манифестација, гдје је увијек радо прихватан од стране публике, било да казује своје стихове, или да говори о уметничком стваралаштву других и култури уопште.

Члан је Удружења књижевника Црне Горе, Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању, Југословенске књижевне заједнице, као и Савеза новинара Србије и Црне Горе.

Дарко је уједно члан Управног одбора Удружења књижевника Црне Горе и предсједник Актива Удружења новинара Црне Горе за неколико општина на сјеветоистоку државе.

Дарко Јововић професионално ради као новинар Дневних новина „ДАН“.

Share.

About Author

Leave A Reply