ZZZ se vraća redovnim aktivnostima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) od danas se vraća svojim redovnim aktivnostima, uz poštovanje svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

“U svim područnim jedinicama Zavoda i svim biroima rad se nastavlja u punom obimu procesa rada. Od danas će svaka stranka, kao i ranije, moći nesmetano da koristi sve javne i besplatne usluge Zavoda”, navodi se u saopštenju ZZZ-a.

Nezaposleni, osobe koje se prvi put prijavljuju na evidenciju nezaposlenih, kao i ostali tražioci zaposlenja, će u prostorije Zavoda dolaziti u zakazanim terminima.

U šalter salama Zavoda nezaposlenim licima će se zakazivati termini kod savjetnika, izdavati potvrde i uvjerenja.

“Ukazujemo na to da je u prostorijama Zavoda potrebno održavati fizičku distancu od najmanje dva metra i nastaviti sa sprovođenjem mjera zaštite zaposlenih i svih korisnika usluga Zavoda”, dodaje se u saopštenju.

Vanredni mailovi, koji su bili dostupni za vrijeme trajanja privremenih mjera, stavljeni su van funkcije.

“Nezaposleni, koji su se na evidenciju prijavili putem vanrednog maila, dužni su da savjetniku dostave originalnu dokumentaciju na uvid prilikom prvog zakazanog javljanja”, rekli su iz Zavoda.

Iz Zavoda su, uvjereni da su mjere, na osnovu kojih je u prethodnom periodu uveden poseban režim rada u svim biroima rada, bile djelotvorne, sve korisnike usluga pozvali da u narednom periodu preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela pristupe odgovorno i savjesno kako bi se taj trend i održao.

Izvor-vijestionline

Share.

About Author

Leave A Reply