ZVIDVA I SHARINGAN NAKON PJESME “97 ZMIJA” NAJAVILI MIKSTEJP “SEZONA S’ LIMA” (FOTO, VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beranski reperi Rijad Selmanović (Sharingan) i Edin Šabanović (Zvidva) objavili su singl “97 Zmija” čime su započeli predstavljanje mikstejpa “Sezona s’ Lima”, koji sadrži nekoliko pjesama.

„U pregovorima smo sa produkcijskom kućom “Parabellum”, koju vodi jedan od najboljih srpskih izvođača – Brut, i po svemu sudeći, “Sezona s’ Lima” će biti projekat koji će nositi etiketu te produkcijske kuće”, otkrio je Zvidva.

Foto: Danilo Popović

Sharingan je najavio da uskoro izlazi traka koja nosi naziv “Samuraj”, kao i čitav mikstejp čija prva numera “97 Zmija”, za dvije sedmice, bilježi preko 25.000 pregleda na YouTube-u.

Ovaj rep dvojac prezadovoljan je reakcijom i komentarima publike na pjesmu obzirom da, kako su kazali, ovakva vrsta muzike još uvijek nije dospjela do velikog broja slušalaca.

“Mogu da kažem da nijesam očekivao toliki broj pregleda, uzimajući u obzir da ovo nije komercijalna pjesma, već suvi, tvrdi ‘’trap’’ zvuk”, kazao je Zvidva, dok je Sharingan siguran da će broj pregleda i dalje rasti.

Zvidva je pojasnio da ova pjesma govori o temama karakterističnim za ovu vrstu muzike, a to su druga strana zakona, malo brži način života, noćni provodi i sve ostale stvari koje idu uz to. Kao autor ove pjesme, on ostavlja ljudima slobodu da izvuku poruke i poručuje im da poslušaju, pročitaju tekst i shvate je onako kako oni žele.

Sharingan je kazao da u njegovom versu uglavnom pričao o samom početku, ljudima koji su tu sa njim od prvog dana i od kojih ima najveću podršku.

Foto: Sharingan

Tekst pjesme napisali su izvođači – Zvidva i Sharingan, za mix i master zaslužan je naš sugrađanin Uroš Martinović – Maćeha, dok je instrumental otkupljen od neafirmisanog američkog bitmejkera i producenta Houmi-ja.

Ovi momci su nam otkrili da je bilo više planova kako da snime spot, ali su se na kraju odlučili za varijantu u kojoj je svaka stvar autentična i koja predstavlja sve što jesu u ovom trenutku (noćni provod, muzika, bleja, kućne žurke).

Foto: Danilo Popović

“Zahvaljujemo se Danilu Popoviću (Drop Pop) koji je snimio odlične kadrove i odradio svoj dio posla na nivou, kao i Draganu Periću (Zen), koji je sve te kadrove upakovao u jednu cjelinu, sa svojom kreativnošću i vještinama”, istakli su Rijad i Edin koji sarađuju od 2017. godine.

Prije par mjeseci snimili su prvu zajedničku pjesmu “Bez sna”, u kolaboraciji sa Ivanom Đurić iz Beograda.

Zvidva je izjavio da se muzikom bavi praktično od četvrtog razreda osnovne škole, ali da je malo ozbiljnije počeo da radi prije četiri – pet godina sa Urošem. Kasnije su se ekipi priključili Sharingan i Mihailo Milović (Kimi) sa kojim imaju dosta projekata u planu.

“Zahvaljujući njima dvojici odlučili smo da muzici koju smo radili svih tih godina damo šansu da ugleda svjetlost dana”.

Foto: Danilo Popović

Sharingan je, kako kaže, u muzici od 13-te godine, kada je počeo sa pisanjem tekstova, a sa snimanjem pjesama krenuo je sa nepunih 16. Nije mu bilo u planu da snima pjesme, samo je htio da se bavi pisanjem tekstova i beatmaking-om, dok ga brat Kenan nije nagovorio da počne sa snimanjem. Prije tri godine se upoznao sa Zvidvom i Maćehom, a kasnije i sa Kimijem, sa kojim ima snimljen duet “Karl Kani”.

Na pitanje – otkud umjetnička imena Sharingan i Zvidva, odgovorili su da nemaju neko konkretno značenje.

“Nadimak Zvidva dobio sam prije nekih šest godina od mlađeg brata mog dobrog druga i tako je ostalo do danas”, kazao je Edin, dok je Rijad odgovorio da pseudonim Sharingan nema konkretno značenje i da ga je uzeo iz popularnog animea “Naruto”.

Foto: Danilo Popović

Ovaj rep dvojac objasnio nam je da pjesma “97 Zmija” pripada trep pravcu, koji je u suštini rep, sa malo više melodije i izmijenjene tematike i da se razlikuju po tome što su kod trep-a instrumentali tj. matrice melodičnije i drugačiji je raspored bubnjeva.

“Taj zvuk u Crnoj Gori još uvijek nije prihvaćen na nekom zavidnom nivou i nadamo se da ćemo podići crnogorsku trep scenu na viši nivo trudeći se da izgradimo svoj stil po kojem ćemo biti prepoznatljivi”, zaključili su Sharingan i Zvidva.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply