ZAVRŠENO 63. PRVENSTVO BALKANA U KROSU, UKRAJINA OSVOJILA NAJVIŠE MEDALJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proglašenjem pobjednika u šest disciplina, u kategorijama juniori/ke, mlađi seniori/ke i seniori/ke, danas je, na beranskom aerodromu, završeno 63. Prvenstvo Balkana u krosu, na kojem je učestvovalo 15 zemalja članica Balkanske atletske federacije.

Ekipno, Ukrajina je osvojila najviše medalja (5), drugo mjesto pripalo je Rumuniji (4), dok je trećeplasirana Turska sa tri osvojena odličja. Reprezentacija Ukrajine je i pojedinačno bila najbolja sa šest medalja. Izraelci se vraćaju kući sa tri osvojena odličja, a po dvije medalje osvojile su Srbija, Turska i Bugarska.

Kod juniorki, Sila Ergun iz Turske prva je prošla kroz cilj u trci na četiri kilometra, ispred Elitse Todorove iz Bugarske i Elene Madaline Sirbu iz Rumunije. U plasmanu timova Rumunija je osvojila najsjanije odličje, Turska je bila srebrna, a Bugarska bronzana.

Na šest kilometara, najbrži je bio Izraelac Adisu Guardia. Srebrom se okitio Belmin Mrkanović iz Bosne i Hercegovine, dok je bronzanu medalju osvojio Dego Abebe iz izraelske reprezentacije, koja je timski bila najbolja. Ukrajina je osvojila drugo, a selekcija Srbije treće mjesto.

Turska reprezentativka, Bahar Atalay, okitila se zlatnom medaljom u trci na šest kilometara za mlađe seniorke. Ukrajinke, Bohdana Semyonova i Viktoriia Shkurko, trku su završile na drugom i trećem mjestu. Tim Ukrajine ekipno je zauzeo prvo mjesto, Turska je bila druga, a Rumunija na trećem mjestu.

Elzan Bibić, atletičar Srbije, osvojio je zlato u trci na osam kilometara za mlađe seniore. Ukrajinac Vadym Lonskyy bio je srebrni, dok je Dariu Ivanovskom iz Sjeverne Makedonije pripala bronzana medalja. Reprezentacija Ukrajine je i u ovoj kategoriji ekipno bila najbolja. Srebro je otišlo u ruke rumunskih atletičara, a bronzu je osvojila Bosna i Hercegovina.

Na osam kilometara najbrža je bila Nataliya Lehonkova, koja je završila ispred zemljakinje Mariye Khodakivske, dok se bronzanom medaljom okitila proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić. Timovi Ukrajine, Rumunije i Kosova plasirali su se na prva tri mjesta.

U najzahtjevnijoj trci na deset kilometara, trijumfovao je Izraelac Yitayew Abuhay. Visoko drugo mjesto bilo je rezervisano za Yola Nikolova iz Bugarske, a bronzanu medalju osvojio je Dmytro Didovodyuk iz Ukrajine. Bugarski tim je ekipno završio na prvom mjestu, druga je bila Ukrajina, a treća Turska.

Nagrađenim atletičarima i atletičarkama medalje, pehare i diplome uručili su – predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, potpredsednik Balkanske atletske federacije Slobodan Branković, predsjednik Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) Gojko Banjević, direktor ASCG Milorad Vuletić, generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj i direktor prvenstva Zoran Jojić.

Organizatori Balkanskog prvenstva u krosu su Opština Berane, Atletski savez Crne Gore i Balkanska atletska federacija, dok su sponzori Koka Kola, HBC Crna Gora, Crnogorska komercijalna banka CKB, mineralne vode „Suza“ i „Rada“ i danski maloprodajni lanac namještaja i dekorativnog enterijera „JYSK“.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply