ZAVRŠEN PROJEKAT „UNAPREĐENJE STANJA ŽIVOTNE SREDINE U BERANAMA“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nevladina organizacija „Centar ekoloških inicijativa“ Berane realizovala je projekat „Unapređenje stanja životne sredine u Beranama“, koji je, kroz javne radove, finansiran od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

Direktor ove NVO, Borko Ojdanić, istakao je da je kroz pomenuti projekat, koji je trajao četiri mjeseca, angažovano osam lica.

„To su lica koja su dugo na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, tačnije lica sa određenim stepenom invaliditeta i osobe koje imaju preko 50 godina starosti. Glavne aktivnosti projekta „Unapređenje stanja životne sredine u Beranama“ bile su čišćenje pojedinih lokacija – aerodromske piste, zaobilaznice, izletišta Jasikovac, kao i obilazak ribolovnog revira. To je, u stvari, bio monitoring stanja životne sredine u našem gradu“, rekao je Ojdanić.

On je podsjetio da je nevladina organizacija, na čijem je čelu, krajem prethodnog mjeseca privela kraju projekat „Mi za prirodu – priroda za nas“, koji je finansirala Evropska unija, posredstvom NVO “Green Home” iz Podgorice.

„Počeli smo sa realizacijom prekograničnog projekta Srbija – Crna Gora, „Smanjenje uticaja lokalnih zajednica prekograničnog regiona SRB – CG na klimatske promjene Mi možemo“. Tokom septembra, u Beranama, u okviru ovog prekograničnog projekta, biće održana radionica pod nazivom „Energetska efikasnost i korišćenje solarne energije za smanjenje negativnog uticaja na klimatske promjene“, najavio je Ojdanić.

NVO Centar ekoloških inicijativa iz Berana osnovana je 2014. godine od strane građana, zaljubljenika u priorodu, sa ciljem zaštite i promocije zaštite životne sredine u saradnji sa svim akterima i partnerima na teritoriji Crne Gore.

Andrija Turčinović / Aleksandra Vešović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply