ZAJEDNIČKI DO UN CILJEVA ODRŽIVOG RAZVOJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana realizuje projekat pod nazivom „Znanjem i saradnjom do UN ciljeva održivog razvoja“, u partnerstvu sa gimnazijama „Panto Mališić“ iz Berana i „30. septembar“ iz Rožaja.

Osnovni cilj ovog  projekta je davanje  doprinosa uvođenju UN ciljeva održivog razvoja u srednje škole, unapređenjem znanja i vještina profesora i učenika i stvaranjem partnerstava među različitim društvenim akterima.

Realizacijom planiranih projektnih aktivnosti unaprijediće se nivo znanja o tri UN cilja održivog razvoja – zdravlje i blagostanje, kvalitetno obrazovanje i rodna ravnopravnost u srednjim školama Berana i Rožaja.

Jedan od ciljeva projekta je podizanje nivoa svijesti profesora o važnosti obrazovanja za održivi razvoj praktičnim primjerima, gdje će se kroz planirane aktivnosti ukazati učenicima na važnost „zelenog“ preduzetništva u cilju stvaranja novih, održivih radnih mjesta, a promocijom zdravih stilova života će doći do prevencije loših navika kod mladih (konzumacija duvana, narkotika i alkohola), samim tim i do unapređenja kvaliteta zdravlja istih.

Projekat se realizuje uz pomoć bespovratnih sredstava dobijenih preko SEEDLING programa Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu  Evropu. Ovaj program finansira Austrijska razvojna agencija.

Medijski partner na projektu je Radio Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply