VUKIĆ SA KADETIMA U ČETVRTFINALU MEDITERANSKOG PRVENSTVA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore, u kojoj je naš Beranac Vojislav – Vojo Vukić, plasirala se u četvrtfinale 17. Mediteranskog prvenstva u Atini, gdje će danas snage odmjeriti sa selekcijom Rumunije.

Crnogorski reprezentativci su takmičenje u grupi završili sa pet pobjeda i porazom. Savladali su Maroko (20:14), Hrvatsku (22:16), Tursku (23:16), Sjevernu Makedoniju (22:17) i Tunis (18:14), a jedini poraz pretrpjeli su od Španije (20:17). Njihov naredni rival, Rumunija, nastup u grupi A završio je na trećoj poziciji.

Naš sugrađanin i član RK “Berane 1949”, Vojislav Vukić kazao je da reprezentativci Crne Gore samo misle o pobjedi protiv Rumunije i smatra da, ukoliko budu igrali njihovu prepoznatljivu igru, neće imati problema da se plasiraju u polufinale.

“Svi smo pozitivni, bez puno opuštanja ulazimo u svaki duel, jer znamo za šta se borimo. Mi smo svoj cilj postavili prije polaska na prvenstvo i polako mu se približavamo, a to je osvajanje zlata”, otkrio nam je talentovani rukometaš i dodao da je prezadovoljan minutažom koju je dobio u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Vojislav je jedini Beranac u rukometnoj selekciji koja predstavlja Crnu Goru na 17. Mediteranskom prvenstvu u Atini.

Desno krilo RK „Berane 1949“ je i prethodne godine bio član kadetske reprezentacije, koja je na istom ovom takmičenju, u Egiptu, osvojila srebrnu medalju. Naši momci su tada, u finalu, tijesnim rezultatom 28:27, poraženi od Francuske.

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Pročitajte još:

Share.

About Author

Leave A Reply